Τεράστια η ανταπόκριση απ' όλη τη χώρα για τη βοήθεια στους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία - Το πρώτο «κύμα» αναχωρεί έως την Τετάρτη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.2.23

Τεράστια η ανταπόκριση απ' όλη τη χώρα για τη βοήθεια στους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία - Το πρώτο «κύμα» αναχωρεί έως την Τετάρτη


 Τεράστια είναι η ανταπόκριση φορέων και πολιτών από όλη τη χώρα στη συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες σε Τουρκία και Συρία, αναφέρει σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υφυπουργός Εξωτερικών Ανδρεάς Κατσανιώτης.

 
Ως συντονιστής για την ασφαλή και έγκαιρη μεταφορά των ειδών πρώτης ανάγκης, ο Ανδρέας Κατσανιώτης εκφράζει τη συγκίνησή του για την άμεση ανταπόκριση και ενημερώνει πως έως την Τετάρτη θα αναχωρήσει το πρώτο «κύμα» ανθρωπιστικής βοήθειας, με πλοίο.
 
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η ανθρωπιστική βοήθεια που συγκεντρώνεται στη Θεσσαλονίκη από Περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς της Θεσσαλίας και της Βόρειας Ελλάδας θα μεταφέρεται οδικώς στις σεισμόπληκτες περιοχές. Για τις υπόλοιπες περιοχές, η ανθρωπιστική βοήθεια θα συγκεντρώνεται στην Αττική και θα μεταφέρεται με πλοίο. Σημειώνεται πως το υγειονομικό υλικό θα φθάνει στις πληγείσες περιοχές αεροπορικώς. Στόχος είναι η συνεχής ροή ανθρωπιστικής βοήθειας.
 
Τα είδη πρώτης ανάγκης που συγκεντρώνονται σε Περιφέρειες, δήμους, Εκκλησία, σχολεία, φορείς κ.λπ., αφορούν ενδεικτικά σε:
- ρουχισμό για ενήλικες, ανήλικους και βρέφη
- κουβέρτες
- φαρμακευτικά υλικά
- κρεβάτια
- σκηνές
- τρόφιμα μακράς διαρκείας.
 
Αναλυτικά ο πλήρης κατάλογος των ειδών πρώτης ανάγκης βρίσκεται τον ιστότοπο: https://hellenicaid.mfa.gr/. Τα στοιχεία επικοινωνίας είναι: Τηλ.: 210 368 4035, 210 368 4407, email: aid@mfa.gr.
 
Σημειώνεται ότι την οργάνωση, τη συγκέντρωση και την αποστολή του ανθρωπιστικού υλικού έχουν αναλάβει, σε συντονισμό με τον υφυπουργό Εξωτερικών, ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, η γενική γραμματέας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του ΥΠΕΞ Βίκυ Λοΐζου, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου και ο γενικός γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας του υπουργείου Εργασίας Γιώργος Σταμάτης.