Κύπρος: Άσκηση με σχεδόν 100 ισραηλινά αεροσκάφη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.6.22

Κύπρος: Άσκηση με σχεδόν 100 ισραηλινά αεροσκάφη


 Oλοκληρώνεται η εγχώρια πολυκλαδική άσκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων «Chariots of Fire», που διήρκησε ένα μήνα

Στο πλαίσιο της άσκησης «Αγαπήνωρ 2022», που εντάσσεται στο τελευταίο στάδιο της εγχώριας ισραηλινής άσκησης ‘Chariots of Fire’, απογειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης με προορισμό την Κύπρο συνολικά 100 αεροπλάνα, μαχητικά και μεταγωγικά, της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με είδηση που μετέδωσε χθες στην ιστοσελίδα της η ισραηλινή κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη στρατιωτικές πηγές. Κατά τις χθεσινοβραδινές ώρες, ήταν αισθητός ο βόμβος των αεροπλάνων σε πολλές περιοχές της ισραηλινής επικράτειας.


Με τη χθεσινή αεροπορική άσκηση, ολοκληρώνεται η εγχώρια πολυκλαδική άσκηση των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων “Chariots of Fire”, που διήρκησε ένα μήνα.Όπως αναφέρουν στρατιωτικές πηγές στα ισραηλινά κρατικά ΜΜΕ, η χθεσινή αεροπορική άσκηση εντάσσεται στο σενάριο διεξαγωγής σειράς αλλεπάλληλων αεροπορικών επιθέσεων κατά στόχων που βρίσκονται σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση. Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι, τόσο η άσκηση ‘Chariots of Fire’, όσο και όλες οι υπόλοιπες ασκήσεις που προγραμματίσθηκαν για το τρέχον έτος, εντάσσονται στο πλαίσιο της απόφασης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας να αναβαθμισθεί δραστικά η επιχειρησιακή ικανότητα των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων ενόψει της πιθανότητας επίθεσης κατά στόχων που βρίσκονται στο Ιράν.


Θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η πολεμική αεροπορία του Ισραήλ πραγματοποιεί ασκήσεις με την Κυπριακή Αεράμυνα, η οποία χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά ρωσικής κατασκευής συστήματα όπως οι πύραυλοι Buk και Tor. Αυτό εξυπηρετεί τους Ισραηλινούς γιατί ασκούνται απέναντι σε συτήματα που διαθέτουν χώρες όπως η Συρία, αλλά και τους Κύπριους που δοκιμάζουν τα δικά τους αντιαεροπορικά απέναντι σε αμερικάνικα αεροσκάφη.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.