Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.6.22

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ συναντήθηκε με τον αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων


 Στο επίκεντρο της συνάντησης οι τρέχουσες προκλήσεις Ελλάδας και ΗΑΕ και η στενή στρατηγική σχέση των δύο χωρών – Αναφέρθηκαν στις συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας στην ασφάλεια και τη σταθερότητα της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής 

Με τον αρχηγό των Χερσαίων Δυνάμεων των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ΗΑΕ) Μajor General Saeed AL Shehhi συναντήθηκε χθες, Τρίτη ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.


Ο Saeed AL Shehhi πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ελλάδα μετά από πρόσκληση του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Χαράλαμπου Λαλούση.


Κατά την υποδοχή, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για την πρόσφατη απώλεια της Α.Μ. του Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan και τον συνεχάρη για την εκλογή της Α.Μ. του Sheikh Mohamed bin Zayed Al Nahyan ως νέου Προέδρου των ΗΑΕ.


Κατά την διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στα ΗΑΕ , συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με έμφαση στις τρέχουσες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες, καθώς και στη στενή στρατηγική σχέση Ελλάδος και ΗΑΕ, η οποία εδράζεται στον αμοιβαίο τους σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και στην τήρηση των αρχών καλής γειτονίας.


Αναφέρθηκαν επίσης στις συνέπειες του αναθεωρητισμού και της παραβατικότητας για την ασφάλεια και την σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, σε αντιδιαστολή με την ανάπτυξη ισχυρών δεσμών με φίλες και σύμμαχες χώρες σε διμερές και πολυμερές επίπεδο, που προάγουν την διατήρηση της ειρήνης και των σχέσεων καλής γειτονίας.


Επιπλέον, έκαναν ιδιαίτερη μνεία στο Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας που υπεγράφη πρόσφατα μεταξύ Ελλάδος και ΗΑΕ μεταξύ άλλων και ως αποτέλεσμα της στενής συνεργασίας του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον Chief of Staff of the UAE Armed Forces Lieutenant General Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi, εκφράζοντας παράλληλα την βεβαιότητά τους για την περαιτέρω εμβάθυνσή της με την συμμετοχή προσωπικού και μέσων σε κοινές δραστηριότητες επιχειρησιακής εκπαίδευσης.


Τέλος, αναφέρθηκαν στην συνεργασία του Αρχηγού Χερσαίων Δυνάμεων των ΗΑΕ με τον Αρχηγό ΓΕΣ Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση που αναμένεται να προσδώσει νέα δυναμική στις σχέσεις Ελλάδος και ΗΑΕ σε επίπεδο Στρατού Ξηράς, αναβαθμίζοντας και αναδεικνύοντας τον ρόλο των δύο χωρών ως πυλώνων ασφάλειας και σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.