Μούντζα ενώ οδηγείς; Πρόστιμο 100 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.6.22

Μούντζα ενώ οδηγείς; Πρόστιμο 100 ευρώ, αφαίρεση διπλώματος και αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας


 Οι οδηγοί πρέπει να είναι ακόμα πιο προσεκτικοί και ευγενικοί όταν οδηγούν. Σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, η μούντζα κοστίζει 100 ευρώ πρόστιμο και αφαίρεση διπλώματος και άδειας οδικής κυκλοφορίας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας δε δίνει πολλά περιθώρια στους αυθόρμητους και αγενείς οδηγούς. Από δω και πέρα σύμφωνα με τους νέους κανονισμούς θα πρέπει να είναι περισσότερο ευγενικοί και να μην παρεκτρέπονται σε άσεμνες ενέργειες όταν νευριάζουν εν ώρα οδήγησης.

Πιο συγκεκριμένα σε περίπτωση που αποφασίσουν να μουτζώσουν άλλο οδηγό ή διερχόμενο πεζό θα τιμωρούνται όχι μόνο με 100 ευρώ πρόστιμο αλλά επιπλέον θα του αφαιρούνται δίπλωμα οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η συνήθεια του θυμωμένου Έλληνα οδηγού θα πρέπει να σταματήσει, ειδικά όταν κυκλοφορεί, διαφορετικά κινδυνεύει με τα παραπάνω πρόστιμα. Ο κανονισμός αυτός όμως έπρεπε κάποια στιγμή να εφαρμοστεί καθώς είναι μια ευκαιρία να σταματήσουν οι αγενείς συμπεριφορές των οδηγών.

Το ερώτημα ωστόσο που παραμένει είναι : «Κατά πόσο είναι εύκολο για την Τροχαία να διακρίνει τέτοιου είδους χειρονομίες όταν αυτές γίνονται μέσα στο αμάξι του οδηγού;»


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.