Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.6.22

Συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ με τον διοικητή της Commandement de l’Espace της Γαλλίας


 Θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος με ιδιαίτερη έμφαση στις προκλήσεις ασφαλείας στο επιχειρησιακό πεδίο του Διαστήματος, όπως και στους τρόπους εμβάθυνσης της στρατιωτικής συνεργασίας Ελλάδος και Γαλλίας στο συγκεκριμένο τομέα συζητήθηκαν κατά τη σημερινή συνάντηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στρατηγού Κωνσταντίνου Φλώρου με τον διοικητή της Commandement de l'Espace της Γαλλίας Général de Division Aérienne Michel Friedling, ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας μετά από πρόσκληση του διευθυντή Γ΄ Κλάδου του ΓΕΕΘΑ υποπτέραρχου Χρήστου Τελλίδη.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τον διευθυντή του Γ' Κλάδου και τον διευθυντή της διεύθυνσης Διαστήματος του ΓΕΕΘΑ, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στη συμμετοχή Ελλήνων αξιωματικών σε γαλλικά εκπαιδευτικά προγράμματα, στην πραγματοποίηση επισκέψεων στις γαλλικές υποδομές Διαστήματος, στη συμμετοχή της Ελλάδος στο NATO Space Centre of Excellence, καθώς και στη συνεργασία των 2 χωρών στα δορυφορικά προγράμματα.


Τέλος, ο διοικητής της Commandement de l'Espace επισκέφθηκε το Στρατηγείο Διοικήσεως Ανατολικής Μεσογείου (ΣΔΑΜ), όπου ενημερώθηκε για τη λειτουργία του Κλειστού Δορυφορικού Δικτύου (ΚΛΕΙ.Δ.ΔΙ).

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.