Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ολυμπιονίκες και Αθλητές του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν το παράδειγμα (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.6.22

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Ολυμπιονίκες και Αθλητές του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων δίνουν το παράδειγμα (ΦΩΤΟ)


Μια πρωτότυπη δράση επέλεξαν να κάνουν φέτος, για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Γενική Γραμματεία Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας, Ολυμπιονίκες, αθλητές του Λιμενικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων μαζί με κατοίκους της περιοχής των Πετριών στην Εύβοια.  

Ο στόχος ήταν να καθαριστούν παραλίες που ΔΕΝ έχουν οδική πρόσβαση και ταυτόχρονα έχουν εκατοντάδες χιλιάδες σκουπίδια λόγω του ότι ο βοριάς ξεβράζει καθημερινά επιπλέοντα απορρίμματα ενώ ταυτόχρονα οι παραλίες αυτές ΠΟΤΕ δεν καθαρίζονται απο ανθρώπινο χέρι.

Συγκεκριμένα στην δράση αυτή συμμετείχαν:

 ο Αντιπλοίαρχος ΛΣ Πολύμερος Βασίλης (κωπηλασία, Ολυμπιονίκης),

 η Υποπλοίαρχος ΛΣ Μπισκιτζή Χρυσή (κωπηλασία, Ολυμπιονίκης), 

ο Υποπλοίαρχος ΛΣ Χατζής Θωμάς (υδατοσφαίριση, Ολυμπιονίκης), 

η Υποπλοίαρχος ΛΣ Μενελάου Καλλιόπη (καλαθοσφαίριση),

η Ανθυποπλοίαρχος ΛΣ Κακαρά Κωνσταντίνα (καλαθοσφαίριση), ο Αντισυνταγματάρχης Ανυφαντής Σωτήριος (ξιφασκία), 

η Λιμενική Αρχή Κύμης με 3 στελέχη, 

η Αρετή Γεωργιοπουλου στέλεχος του ΟΛΝΕ, 

ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πετριών «Ο Πλάτανος» με τον πρόεδρο Μάριο Μιχάλη, αλλά και με τη Σταματούλα Καραβά και τη Δήμητρα Βυργιώτη, 

η Νίκη Μουρίκη, μέλος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημ. Σχολ. Αγίων Αποστόλων, 

η Μαρία Τσακού, Πρόεδρος Κοινότητας Πετριών με μηχανήματα, φορτηγά και εργάτες καθώς και άλλοι εθελοντές με πρώτο από όλους τον διοργανωτή Μάνο Ελευθερίου αλλά και τον Άγγελο Κωτσαντή, τον Παναγιώτη Κυριαζοπουλο καθώς και στελέχη της Γενικής Γραμματείας όπως η L.G. και τέλος ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας Κυριαζοπουλος Ευάγγελος.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να κάνουμε στην Αναστασία Σπανού και τον Τζίμη Νίκα, ιδιοκτήτες του Καφέ "Πεζούλι" στους Αγίους Αποστόλους Πετριών που φιλεψαν με αγάπη και όμορφα εδέσματα την ομάδα των εθελοντών. 

Η περιβαλλοντική δράση καθαρισμού ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιχειρησιακή επιτυχία, ανασύροντας από το θαλάσσιο κ παράκτιο οικοσύστημα κιλά απορριμμάτων. Πλαστικά, πινακίδες, κάβοι, δίχτυα,  μπουκάλια, καφάσια, παπούτσια, σακούλες, δοχεία, μια παιδική φουσκωτή βάρκα ήταν μερικά από τα ευρήματα της «ψαριάς» των εθελοντών.

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που πραγματοποιείται στις 5 Ιουνίου, μετράει ήδη 50 χρόνια ζωής! Θεσμοθετήθηκε το 1972 από τα Ηνωμένα Έθνη. 

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει στόχο την ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για την άμεση ανάγκη προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος του πλανήτη, εστιάζοντας από τους απλούς πολίτες, τις επιχειρήσεις, τους δημόσιους φορείς, μέχρι όσους συνδέονται με οποιονδήποτε τρόπο με το φυσικό περιβάλλον, δηλαδή όλους μας. 

Οι πράξεις μας επηρεάζουν τους ωκεανούς μας, τις θάλασσες μας. Είναι επιλογή μας: είτε θα συνεχίσουμε να μολύνουμε με θαλάσσια απορρίμματα είτε θα αναλάβουμε δράση. 

Χρειάζεται τόσο ατομική όσο και συλλογική δράση για να διατηρηθούν οι παραλίες και οι θάλασσες καθαρές και να προστατευθεί η θαλάσσια ζωή. 

Οι αθλητές, μας δείχνουν το παράδειγμα !!!!!

Πηγή