Μήνυμα ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

5.6.22

Μήνυμα ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος


 Η 5η Ιουνίου είναι καθιερωμένη διεθνώς ως «Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος» και έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση και κινητοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης των λαών.


Η αδιάλειπτη οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη δεν μπορεί να αγνοήσει την πρωταρχική ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος. Η παραδοχή αυτή επιτάσσει τον ορθολογικό σχεδιασμό των ανθρωπίνων δραστηριοτήτων και τον συνυπολογισμό όλων των παραμέτρων που μπορούν να επηρεάσουν την ισορροπία των οικοσυστημάτων και συνακόλουθα τη βιώσιμη διαχείρισή τους.


Η χώρα μας, έχοντας το πλεονέκτημα να περιβάλλεται κατά το μεγαλύτερο μέρος της από το υδάτινο στοιχείο, έχει πλήρη συνείδηση του ρόλου που η θάλασσα έχει διαδραματίσει στη ζωή και την εξέλιξη του τόπου μας. Ταυτόχρονα όμως έχει και την ευθύνη να προστατεύσει το θαλάσσιο περιβάλλον που απαιτεί την προσπάθεια όλων μας.


Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, άγρυπνος θεματοφύλακας των ελληνικών θαλασσών και ακτών, μέσω των αρμόδιων Υπηρεσιών του, με τη συνδρομή των άρτια εκπαιδευμένων στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και των σύγχρονων επιχειρησιακών μέσων που διαθέτει, με ένα αποτελεσματικό θεσμικό πλαίσιο που ενσωματώνει όλες τις διεθνείς νομοθετικές εξελίξεις που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος, συμμετέχει και φέτος ενεργά στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας μας για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.


Εύχομαι η φετινή επέτειος να αποτελέσει αφετηρία ενός νέου κώδικα συμπεριφοράς και εφαλτήριο μιας κοινής προσπάθειας για καθαρότερες θάλασσες και ακτές ώστε να κληροδοτήσουμε ένα καλύτερο μέλλον στα παιδιά μας.