Συναγερμός στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την επικείμενη μείωση των πόρων του ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.6.22

Συναγερμός στα εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. για την επικείμενη μείωση των πόρων του ΜΤΝ-ΕΛΟΑΝ


 H Π.Ο.Λ. κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς πάσα κατεύθυνση για όσα αρνητικά έπονται εις βάρος των στελεχών του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, σε ενέργεια και εν αποστρατεία, αναφορικά με με τη  σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση της Κυβέρνησης προκειμένου να μειωθούν  δραματικά   τα έσοδα των Μετοχικών Ταμείων των  Ενόπλων Δυνάμεων  -και κατά συνέπεια και των  ΜΤΝ, ΕΛΟΑΝ- από τις ανταποδοτικές  κρατήσεις ύψους 4% και 2% επί των πάσης φύσεως συμβάσεων προμηθειών- δαπανών.

 

Η συγκριμένη πρωτοβουλία του ΥΕΘΑ ύστερα και από αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών προβλέπει ενόψει των νέων εξοπλιστικών   προγραμμάτων των Ε.Δ.  να κινηθεί διαδικασία νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να μειωθούν ποσοστά των παραπάνω κρατήσεων ώστε τα έσοδα των ταμείων να μην υπερβαίνουν τον μέσο όρο των ποσών της προηγούμενης πενταετίας- που σημειώνεται ότι ήταν σχεδόν μηδενικές-  προσαυξημένων κατά 50%.

 

Στο πρόσφατη συνάντηση μας με την ΕΑΑΛΣ συζητήσαμε το σοβαρό αυτό ζήτημα και αποφασίστηκε η κοινή μας δράση με παράλληλες παρεμβάσεις που σκοπό έχουν την αποτροπή κάθε νομοθετικής ρύθμισης που θα αποβεί επιζήμια για τους ασφαλισμένα στελέχη του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ σε ΜΤΝ, ΕΛΟΑΝ.

 

Η Π.Ο.Λ. θα παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα ενημερώνει τους συναδέλφους για κάθε πρωτοβουλία που θα απαιτηθεί.



Πηγή : Γρ. Τύπου-Μέσων Ενημέρωσης Π.Ο.Λ.