Μητσοτάκης για Τουρκία: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

4.6.22

Μητσοτάκης για Τουρκία: «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο»


 Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στο 13ο Τακτικό Συνέδρίο της ΟΝΝΕΔ στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον δυναμικό ρόλο της Ελλάδας και στην τουρκική προκλητικότητα.


«Η χώρα βίωσε αλλεπάλληλες προκλήσεις. Από τη μεταναστευτική επίθεση στον Έβρο και την πανδημία, από την τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και τον πόλεμο στην Ουκρανία και την έκρηξη στην ενέργεια. Όλα αυτά, ενώ η χώρα μας ήταν σε τροχιά ανάπτυξης από το 2019 και παρόλα αυτά δεν ξέφυγε από την πορεία της. Κερδίσαμε τα στοιχήματα της συγκυρίας.


Μέσα στην παγκόσμια αναστάτωση και την απρόκλητη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ελλάδα είναι ισχυρότερη από ότι ήταν τις τελευταίες δεκαετίες και οικονομικά και αμυντικά και γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά!».


Το μήνυμα κατά της Τουρκίας

«Δεν ανοίγουμε διάλογο με το ανιστόρητο, το παράνομο και το παράλογο», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την Τουρκία, λέγοντας ότι τα βάζουν με την ιστορία και το διεθνές δίκαιο, αναφερόμενος και στην παρουσία του στην Αστυπάλαια και την Ψέριμο και τα έργα που θα γίνουν εκεί.


«Κάθε ρητορικό επίθετό τους και επιθετικό τους βήμα, μετατρέπεται σε ένα ακόμα βήμα της δικής τους υποχώρησης προς το περιθώριο και τη διεθνή απομόνωση. Ευχόμαστε μαζί με το όνομά τους, να αλλάξουν και τη λογική τους».


«Ο αληθινός πατριωτισμός δεν ζυγίζεται σε πομπώδη συνθήματα και δεν μετριέται σε στολές και φιέστες. Αυτές ήταν οι «καμμένες» λογικές που απέτυχαν. Σήμερα, απαιτούνται ισχυρές συμμαχίες που τις έχουμε και ισχυρή άμυνα που τη χτίζουμε. Αλλά και τα δίκαιά μας που συμβαδίζουν πάντα με το διεθνές δίκαιο».


«Κρατάμε τις πόρτες μας κλειστές σε προκλήσεις αλλά πάντα ανοιχτές σε συζητήσεις. Το νόμιμο επιχείρημα είναι και αυτό σήμερα ένα μεγάλο όπλο», συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.


Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Intime News