Η γραφειοκρατία και το Λιμενικό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.6.22

Η γραφειοκρατία και το Λιμενικό


 ΠΥΡΡΟΣ ΒΕΝΕΤΗΣ

Ιατρός

Κύριε διευθυντά
Πήγα πρόσφατα στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για ανανέωση, λόγω ηλικίας, διπλώματος ταχύπλοου. Είχα προσπαθήσει να ενημερωθώ τηλεφωνικά για τα δικαιολογητικά, αλλά εστάθη αδύνατον. Απευθύνθηκα στο Λ. Γλυφάδας, όπου με ενημέρωσαν ότι ήταν τα ίδια όπως και με την προηγούμενη ανανέωση. Με όλα τα απαιτούμενα μαζί μου, έμεινα εμβρόντητος όταν η νεαρή λιμενικός με ενημέρωσε ότι, για τους άνω των 74 ετών, έχουν προστεθεί άλλες τέσσερις γνωματεύσεις ιατρών, πέραν των δύο (οφθαλμιάτρου και παθολόγου) που απαιτούνται για το αυτοκίνητο. Ητοι ορθοπεδικού, ψυχιάτρου, νευρολόγου και ΩΡΛ! Δηλαδή, για αυτοκίνητο αρκούν οι δύο κλασικές, αλλά όχι για να οδηγήσεις βάρκα!

Καταλαβαίνετε την ψυχολογία μου, όχι τόσο για την ταλαιπωρία, όσο για την ανοησία αυτού του άχρηστου γραφειοκρατικού μέτρου. Απόρησα μάλιστα που δεν ζητούσαν γνωμάτευση και της ειδικότητός μου, μήπως υπάρχει και πρόβλημα μητρικών! Το επόμενο βήμα θα είναι να ζητήσουν και υπεύθυνη δήλωση ότι δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάτι ο ναυτιλλόμενος μέχρι τη λήξη της αδείας του!

Επανειλημμένως έχω ζητήσει δημόσια από το Λιμενικό κάποια ενημέρωση: 1) Αν έχει ελεγχθεί ο λιμενάρχης Σπετσών, που απέκλειε τον κολπίσκο όπου η κατοικία των Κουτσολιούτσων, επί παντοδυναμίας των, και 2) αν θα πάρουν πίσω το ελεεινό μέτρο διπλής χρέωσης όταν σκάφος δέσει στο λιμάνι πριν από τις 12 το βράδυ! Φωνή βοώντος εν τη ερήμω! Ο υπουργός κ. Πλακιωτάκης ή κάποιος άλλος αρμόδιος, γιατί δεν απαντά; Ούτε το Μαξίμου ασχολείται με τις ανόητες οχλήσεις της εξουσίας προς τους πολίτες; Φίλος μου, 87 ετών, ανανέωσε πρόσφατα το δίπλωμά του σε λιμεναρχείο της Αττικής, χωρίς να του ζητηθούν νευροψυχικοακουστικές και σκελετικές διαβεβαιώσεις καλής λειτουργίας. Αλλη μία ένδειξη της «καλής» λειτουργίας του Λιμενικού Σώματος!