Διαμνημόνευση μεταναστευτικής αρωγής A' τάξης στον επίτιμο αρχηγό του Λιμενικού, Θεόδωρο Κλιάρη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.6.22

Διαμνημόνευση μεταναστευτικής αρωγής A' τάξης στον επίτιμο αρχηγό του Λιμενικού, Θεόδωρο Κλιάρη


 Διαμνημόνευση μεταναστευτικής αρωγής A' τάξης, απένειμε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, στον επίτιμο αρχηγό του Λιμενικού, Θεόδωρο Κλιάρη.


Ο κ. Μηταράκης βράβευσε τον εν αποστρατία ναύαρχο για τη συμβολή του στην αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης, τον δραστικό περιορισμό των παράνομων ροών προς τη χώρα μας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακινητών.


«Είχα την τιμή να είμαι τακτικός συνομιλητής του, ειδικά τις δύσκολες μέρες του 2020», ανέφερε ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου και πρόσθεσε: «Εκτίμησα, όπως όλοι μας, την αίσθηση ευθύνης που τον διακρίνει. Την προσήλωση στο καθήκον. Την αγάπη του για το προσωπικό του ΛΣ. Το σεβασμό στην προστασία της ανθρώπινης ζωής».



Η βράβευση του επίτιμου αρχηγού του Λιμενικού, Θεόδωρου Κλιάρη / Φωτογραφία: Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

«Στο πρόσωπο του, τιμούμε τις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος που καθημερινά, επιχειρούν με αυτοθυσία και κρατούν τα σύνορα μας αδιάτρητα. Που βάζουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, για να διασώσουν τις ζωές μεταναστών και να προστατέψουν τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας μας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μηταράκης.


ΕΕ: Η εργαλειοποίηση του 2020 κατέδειξε την ανάγκη ενεργούς και αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ

Ακόμη, σημείωσε ότι «τα γεγονότα του 2020 κατέδειξαν μια διαφορετική πτυχή της μεταναστευτικής κρίσης. Την εργαλειοποίηση, για γεωπολιτικά οφέλη του ανθρώπινου πόνου. Με στόχο την αποσταθεροποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με στόχο πολιτικά ανταλλάγματα, όπως αυτά που δέχθηκαν το 2016».


Στη συνέχεια ο κ. Μηταράκης τόνισε: «Η εργαλειοποίηση του 2020 κατέδειξε την ανάγκη ενεργούς και αποτελεσματικής φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Κατέδειξε την ομοθυμία της πολιτικής ηγεσίας της Ένωσης στην αποτροπή τέτοιων φαινομένων. Φαινόμενα που επαναλήφθηκαν μετά στα σύνορα της Ισπανίας και στα σύνορα της Λευκορωσίας».


«Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να φυλά τα σύνορα της πατρίδας μας με αποφασιστικότητα και πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο», υπογράμμισε καταληκτικά ο κ. Μηταράκης.




Κλιάρης: Αυτό το βραβείο ανήκει σε όλα τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος

Από την πλευρά του ο επίτιμος αρχηγός του Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ναύαρχος ε.α., Θεόδωρος Κλιάρης, επισήμανε: «Είμαι βαθιά συγκινημένος πραγματικά, σήμερα, για την τιμή που μου κάνατε κ. υπουργέ να με βραβεύσετε. Είναι διπλή η χαρά μου, γιατί συνήθως στη χώρα μας ξεχνάμε εύκολα. Τρεις μήνες μετά την αποστρατεία μου, έρχεστε να με βραβεύσετε και αυτό είναι πολύ σημαντικό για εμένα».


Στη συνέχεια προσέθεσε: «Πιστεύω ότι αυτό το βραβείο μπορεί να το παίρνω εγώ, αλλά ανήκει σε όλα τα στελέχη του Σώματος, σε όλα αυτά τα παιδιά, γιατί πραγματικά τα θεωρώ παιδιά μου, που νυχθημερόν, 365 μέρες τον χρόνο δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό με επαγγελματισμό, με φιλότιμο, με ζήλο να προστατέψουν τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας και όχι μόνο αυτό».


Απευθυνόμενος στον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, κ. Μηταράκη, είπε: «Επειδή είστε ακρίτας -καταλαβαίνετε ότι διασφαλίζουμε τη σιγουριά και την ασφάλεια -με την παρουσία μας- στις εσχατιές της χώρας μας».

Πηγή