Υπηρεσία Υγειονομικού / Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. επί της προόδου των διαδικασιών εκσυγχρονισμού της υγειονομικής περίθαλψης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.6.22

Υπηρεσία Υγειονομικού / Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ. επί της προόδου των διαδικασιών εκσυγχρονισμού της υγειονομικής περίθαλψης


 Η ΥΥ/Λ.Σ.- ΕΛ.ΑΚΤ., ενημέρωσε επί της προόδου των διαδικασιών για τα ακόλουθα, προς αποφυγή παρανοήσεων που ενδεχομένως  δημιουργήθηκαν από δημοσιεύματα:


Στο πλαίσιο εκσυγχρονισμού της υγειονομικής περίθαλψης των στελεχών του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, μετά τη φαρμακευτική περίθαλψη, σχεδιάστηκε και υλοποιείται η ένταξη στο Σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (Σ.Η.Σ.) και για τα παραπεμπτικά παρακλινικών εξετάσεων αρχικά και ακολούθως σταδιακά και των λοιπών υγειονομικών παροχών των δικαιούχων.

Για την υλοποίηση των ανωτέρω, η Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρίσκεται σε άμεση συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ και τον ΕΟΠΥΥ, για τον εναρμονισμό και τις απαιτούμενες παραμετροποιήσεις των πληροφοριακών συστημάτων τους, συμφώνα με τις νομοθετικές διατάξεις που διέπουν την υγειονομική περίθαλψη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. {πδ.432/1983 (Α ́ 162) «Υγειονομική περίθαλψη των Στρατιωτικών των Ενόπλων δυνάμεων και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και των μελών των οικογενειών τους»}.

Το πεδίο εφαρμογής περιλαμβάνει την ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση παρακλινικών εξετάσεων καθώς και τον ηλεκτρονικό έλεγχο και ηλεκτρονική θεώρηση από Ελεγκτές Ιατρούς- πιστοποιημένους χρήστες στο Σ.Η.Σ.

Παράλληλα, υλοποιείται σχεδιασμός για τη χρήση των πληροφοριακών συστημάτων του ΕΟΠΥΥ, στην ψηφιοποίηση και την ηλεκτρονική υποβολή των δαπανών υγείας των δικαιούχων, η αποζημίωση των οποίων στους παρόχους είναι και η μόνη αρμοδιότητα της ΓΔΟΥ (ΔΟΔ και ΔΙΠΡΟΠ).

Η αξιοποίηση των εφαρμογών της ΗΔΙΚΑ και του ΕΟΠΥΥ θα συμβάλλει ουσιαστικά στην ταχύτητα εξυπηρέτησης και τη διευκόλυνση, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία, των δικαιούχων μας. Το έργο βρίσκεται ήδη σε τελικό στάδιο δοκιμής, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπιστία όλων των διαδικασιών πριν τη γενική εφαρμογή του. Η έναρξη λειτουργίας του αναμένεται εντός τριμήνου και οπωσδήποτε όχι πριν την 01/08/2022.

Η Υπηρεσία Υγειονομικού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. θα εκδώσει εγκαίρως αναλυτικές οδηγίες για τους χρήστες των εφαρμογών, τα στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ καθώς και τους παρόχους υγείας, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή μετάβαση στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.