Δράση ΓΓΛΛΠ : ΚαθαρίΖΩ στο Λιμένα της Ραφήνας (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.6.22

Δράση ΓΓΛΛΠ : ΚαθαρίΖΩ στο Λιμένα της Ραφήνας (ΦΩΤΟ)

 


 Το Σάββατο 18 Ιουνίου 2022 ο Οργανισμός Λιμένος της Ραφήνας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5/6/2022) και την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών (24/6/2022), και με την αιγίδα και την συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας οργάνωσε μια στοχευμένη δράση για την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των πολιτών για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος, δίνοντας έμφαση στην αξία του εθελοντισμού.

Η δράση περιελάβανε εθελοντικό καθαρισμό του βυθού στο Αλιευτικό καταφύγιο, καθαρισμό της Κεντρικής παραλίας και εκπαιδευτικά παιχνίδια ανακύκλωσης (περισυλλογή σκουπιδιών και κατηγοριοποίηση, σκυταλοδρομία ερωτήσεων για την ανακύκλωση, τσουβαλοδρομίες, σκυταλοδρομία με σφουγγάρια, κατασκευή πανό με καπάκια με θέμα το περιβάλλον κ.ά.).

Την δράση καλωσόρισε ο Πρόεδρος του Λιμένα κ. Χρυσοφώτης Σπυρίδων, η Διευθύνουσα Σύμβουλος κα. Γκικάκη Δέσποινα και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Ναυτιλίας κ. Κυριαζόπουλος Ευάγγελο.
Στην δράση πολύτιμη ήταν η συμβολή και η συμμετοχή του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, του Γραφείου Αθλητισμού του Υπουργείου Ναυτιλίας, της εταιρείας διαχείρισης αποβλήτων ναυτιλίας Antipollution, οι εθελοντές δύτες κ.κ. Χαψιάς Δημήτριος, Κηρυθράς Ιωάννης, Κηρυθράς Ορφέας και Μιχαλάκης Πέτρος, ο σύλλογος Τριγλιανών, ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων, ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Αραφήν», ο Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων «Octopus», οι Ναυτοδηγοί Ραφήνας, το ΚΕΘΕΑ, το 1ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Ραφήνας, ο Ναυταθλητικός Σύλλογος Ραφήνας «Αλκιών», το Great Greek Big Blue, το Create a Wave και άλλοι εθελοντές. Επίσης συμμετείχαν ο Διευθύνων Σύμβουλος του Λιμένας Λαυρίου κ. Βακόνδιος Γιώργος και ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου κ. Κολιαβασίλης Παναγιώτης.