Μεταθέτουν συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

20.6.22

Μεταθέτουν συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.Π.Λ.Σ.;


 Πολλά τα αλλοπρόσαλλα της διαδικασίας των 200 τακτικών μεταθέσεων όπως αυτές προβλέφθηκαν από την τελευταία Υπουργική Απόφαση λόγω έλλειψης χρημάτων .

 

Αυτό που έγινε αυτή τη φορά κατά τη διαδικασία των συμβουλίων δεν έχει ξαναγίνει!!! 

 

Από τα παρατράγουδα δεν έλειψαν και οι διαμαρτυρίες των συνδικαλιστικών της ΠΟΕΠΛΣ αφού μέλη εκλεγμένα σε τοπικά ΔΣ Ενώσεων μετατίθενται χωρίς να το επιθυμούν. 

 

Και αυτό γιατί μετά από 30 χρόνια συνδικαλιστικής εκπροσώπησης ανακαλύφθηκε από την παρούσα ηγεσία πως δεν υπάρχει συνδικαλισμός στο ΛΣ !!!

 

Οι συνδικαλιστές φυσικά συμφώνησαν αδιαμαρτύρητα σε όλα όσα επιτάσσει η Ηγεσία στη Βουλή τα τελευταία 3 έτη. 

 

Το τραγελαφικό της υπόθεσης είναι το ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της ΠΟΕΠΛΣ με τη ψήφο του μεταθέτει τα μέλη των Δ.Σ των Ενώσεων της Ομοσπονδίας του .

 

Αν και δεν ήταν η μοναδική μετάθεση συνδικαλιστή της ΠΟΕΠΛΣ χαρακτηριστική είναι η περίπτωση Αντιπροέδρου Νησιωτικής Ένωσης της ΠΟΕΠΛΣ που υπηρετεί σε νησί με ποσοστό στελέχωσης μόνο 20% από την προβλεπόμενη οργανική σύνθεση και μετατίθεται σε διπλανό νησί και μάλιστα στην ΠΕΔΙΛΣ που δεν έχει ανάγκες υπηρεσιακές τη στιγμή που όλες οι νησιωτικές υπηρεσίες έχουν τεράστια κενά. 

 

Λογική και αναμενόμενη η δυσαρέσκεια του Αντιπροέδρου της Ένωσης που στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb εξέφρασε την αγανάκτησή του για όσα του συμβαίνουν. 

 

Δεν έλειψαν βέβαια και τα σχόλια αυτών που παρατήρησαν πως το ΠΔ Μεταθέσεων θα γύριζε μπούμερανγκ σε αυτούς που το στήριξαν.

 

Αν και όλοι πιστεύουν πως οι μεταθέσεις των συνδικαλιστικών θα κοπούν αφού θα υπάρχει αντιπρόσωπος της ΠΟΕΠΛΣ  στα συμβούλια προσφυγών, αυτό που θα πρέπει να τονιστεί είναι πως η προσφυγή των στελεχών που δεν υπηρετούν στον τόπο συμφερόντων δεν προβλέπει παραμονή στην υπηρεσία που υπηρετεί αλλά μια από τις υπόλοιπες που έχει δηλώσει για μετάθεση!!

 

Αναμένονται εξελίξεις...