Απάντηση της Αθήνας στην έκθεση για τους μετανάστες: Φυλάμε τα σύνορά μας με σεβασμό στον άνθρωπο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.6.22

Απάντηση της Αθήνας στην έκθεση για τους μετανάστες: Φυλάμε τα σύνορά μας με σεβασμό στον άνθρωπο


 Η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της με αποτελεσματικότητα

Η έκθεση του Ειδικού Εισηγητή του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαίωμα των μεταναστών, κ. Felipe González Morales, δε στηρίζεται σε πρωτογενή έρευνα, αλλά αναπαράγει παλαιότερα ευρήματα έκθεσης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, δημοσιεύματα ξένων μέσων ενημέρωσης, καθώς και υποδείξεις λοιπών ΜΚΟ, που ήδη εξετάζονται ενδελεχώς ως προς την εγκυρότητα τους από την Εθνική Αρχή Διαφάνειας.

Σημειώνουμε ότι σε έλεγχο αντίστοιχων καταγγελιών, μέχρι στιγμής, δεν έχουν ουδέποτε διαπιστωθεί έκνομες ενέργειες της χώρας κατά τη φύλαξη των συνόρων της.

Η χώρα μας έχει πλήρη επίγνωση του ανθρωπιστικού της καθήκοντος. Παρέχει, σήμερα, ασφαλές καταφύγιο σε δεκάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο, στους εκτοπισμένους από την Ουκρανία, αλλά και εθελοντικά σε Αφγανούς ευάλωτους.

Το Λιμενικό Σώμα- Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Αστυνομία διασώζουν καθημερινά ανθρώπους των οποίων η ζωή βρίσκεται σε κίνδυνο στα θαλάσσια και χερσαία σύνορα.

Τονίζεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να φυλάει τα σύνορα της με αποτελεσματικότητα και με απόλυτη προσήλωση στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Δίκαιο.


Πηγή

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.