Λ. Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α.: Το επόμενο διάστημα θα δούμε όξυνση από την Τουρκία σε λεκτικό και επιχειρησιακό επίπεδο (video) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

11.6.22

Λ. Τζούμης, αντιστράτηγος ε.α.: Το επόμενο διάστημα θα δούμε όξυνση από την Τουρκία σε λεκτικό και επιχειρησιακό επίπεδο (video)


 Το μήνυμα της τουρκικής στρατιωτικής άσκησης «EΦΕΣ 2022» που περιελάμβανε και πολλαπλή απόβαση σε νησιά σχολίασε στην ΕΡΤ ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Λάμπρος Τζούμης, κάνοντας λόγο για «τελεσίγραφο του Ερντογάν προς την ελληνική πλευρά».

«Είναι ενδεικτικό της πρόθεσής του να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο. Το επόμενο διάστημα θα δούμε μία όξυνση στο επίπεδο το λεκτικό αλλά και στο επιχειρησιακό», δήλωσε ο απόστρατος αξιωματικός.

Εξετάζοντας τα πιθανά σενάρια για την πορεία των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο κ. Τζούμης δήλωσε σχετικά: «Το ένα σενάριο είναι να μας αναγκάσει να συζητήσουμε όλες αυτές τις αξιώσεις τις οποίες έχει καταθέσει κατά καιρούς η Τουρκία και αν δεν το επιτύχει, μέσω της στρατηγικής του εκφοβισμού, να πάει σε μία κρίση».

Oρατός ο κίνδυνος μιας σοβαρότερης κρίσης από αυτή των Ιμίων 

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η Τουρκία, σε αυτό το ενδεχόμενο, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει την Ελλάδα ως υπαίτιο της κρίσης αυτής.

Αναφερόμενος στο νέο αφήγημα της τουρκικής πλευράς για τα νησιά και το καθεστώς της κυριαρχίας, διευκρίνισε ότι «έχει σχέση με την προσπάθεια της Τουρκίας να δώσει έναν μανδύα νομιμότητας σε όλα αυτά που πρόκειται να κάνει».

Και όπως εξήγησε ο κ. Τζούμης ο Τούρκος πρόεδρος, μετα το στρατιωτικό πραξικόπημα, έχει αποφασίσει να ακολουθήσει μια διαφορετική πορεία.

«Ο Ερντογάν θεωρεί ότι μέσω της ισχύος μπορεί να πετύχει αυτά τα οποία έχει βάλει ως στόχους», συμπλήρωσε υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «ο κίνδυνος μιας σοβαρότερης κρίσης από αυτή των Ιμίων είναι ορατός».

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.