Απορρίφθηκε με 159 «όχι» η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.3.24

Απορρίφθηκε με 159 «όχι» η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση


 Κατά ψήφισαν οι 158 βουλευτές της ΝΔ και ο ανεξάρτητος Χάρης Κατσιβαρδάς - Υπέρ ψήφισαν όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης

Απορρίφθηκε με τις ψήφους της κυβερνητικής πλειοψηφίας και του προερχόμενου από τους Σπαρτιάτες ανεξάρτητο βουλευτή Χάρης Κατσιβαρδά, όπως είχε δηλώσει νωρίτερα ο ίδιος, η πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση.


Συγκεκριμένα, με τις 158 ψήφους των βουλευτών της ΝΔ και την ψήφο του ανεξάρτητου βουλευτή καταψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης, την οποία κατέθεσαν την Τρίτη 26 Μαρτίου από κοινού ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας για τα Τέμπη. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 141 βουλευτές.Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας, η τριήμερη συζήτηση επί της πρότασης διήρκησε περισσότερο από 40 ώρες ενώ μίλησαν συνολικά 163 ομιλητές. Συγκεκριμένα, η πρώτη συνεδρίαση άρχισε το πρωί της Τρίτης 26 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 3:30 τα ξημερώματα της επομένης. Η δεύτερη άρχισε το πρωί της Τετάρτης 27 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε στις 3:35 τα ξημερώματα της επομένης. Η τελευταία συνεδρίαση άρχισε επίσης το πρωί σήμερα Πέμπτη, και ολοκληρώθηκε με την ονομαστική ψηφοφορία περί τις 11 μ.μ.


Αναλυτικά, στις τρεις ημέρες της συζήτησης, μίλησαν 118 βουλευτές εκ του καταλόγου, εννιά κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι, 26 υπουργοί, αναπληρωτές υπουργοί και υφυπουργοί, ένας πρώην πρωθυπουργός, οκτώ πρόεδροι κοινοβουλευτικών ομάδων, και ο πρωθυπουργός. Ο κ. Τασούλας παρατήρησε επίσης, ότι πρόκειται για την πρόταση δυσπιστίας που διήρκησε χρονικά περισσότερο από κάθε άλλη.


Πηγή