Θεσσαλονίκη: 234 νέες θέσεις στάθμευσης μέσα στο λιμάνι μετά από συμφωνία του δημάρχου με τον ΟΛΘ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.3.24

Θεσσαλονίκη: 234 νέες θέσεις στάθμευσης μέσα στο λιμάνι μετά από συμφωνία του δημάρχου με τον ΟΛΘ


 Διακόσιες τριάντα τέσσερις νέες θέσεις στάθμευσης δημιουργούνται από τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης για την εξυπηρέτηση των αναγκών παρκαρίσματος των κατοίκων και των επισκεπτών της πόλης, ως αντιστάθμισμα στα έργα του Flyover και ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας από τον δήμο Θεσσαλονίκης.


Το έργο της Πλατείας Ελευθερίας και η κατασκευή Πάρκου Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος θα δημοπρατηθεί τις επόμενες ημέρες όπως δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, σε συνάντηση που είχε το πρωί με τον εκτελεστικό πρόεδρο του ΟΛΘ, Αθανάσιο Λιάγκο. Κι επειδή με την έναρξη των εργασιών θα κλείσει οριστικά το υπάρχον υπαίθριο πάρκινγκ, ο κ. Αγγελούδης πήρε την πρωτοβουλία για την εξεύρεση θέσεων στάθμευσης στο χώρο του λιμανιού, σε κοντινή απόσταση από την πλατεία.


Οι 234 νέες θέσεις θα διαμορφωθούν στην περιοχή της Πύλης 6 στο λιμάνι, λαμβάνοντας και την απαραίτητη έγκριση του υπουργείου Ναυτιλίας. Οι πρώτες 50 θέσεις θα είναι έτοιμες έως τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες 184 μέχρι τέλος Μαΐου.


«Ήταν μια οργανωμένη προσπάθεια για να βρεθούν οι θέσεις στάθμευσης στην καρδιά της πόλης» δήλωσε ο κ. Αγγελούδης ευχαριστώντας τη διοίκηση του ΟΛΘ για την άμεση ανταπόκριση. «Προκύπτουν προβλήματα από την κατασκευή του Flyover, όπου χρειαζόμαστε πλέον στο κέντρο πολλές θέσεις στάθμευσης, αλλά και από την έναρξη των εργασιών στην Πλατεία Ελευθερίας τους επόμενους μήνες» συμπλήρωσε ο δήμαρχος.


Από την πλευρά του, ο κ. Λιάγκος πρόσθεσε πως «η συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης είναι σε άριστο επίπεδο. Η ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα, κατανοώντας ότι υπάρχει πρόσθετο κυκλοφοριακό στην πόλη για την ανακούφιση των κατοίκων και των επισκεπτών. Πιστεύουμε ότι οι νέες θέσεις θα αποσυμφορήσουν ένα μέρος του προβλήματος που υπάρχει αυτή τη στιγμή».


Ο κ. Αγγελούδης ερωτηθείς για την πορεία του Flyover στάθηκε στο βασικό αίτημα του δήμου που ήταν η ενίσχυση της αστυνόμευσης στους δρόμους και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή αναμένει τη χρηματοδότηση για την υλοποίηση της νυχτερινής αποκομιδής των απορριμμάτων. Τόνισε, δε, πως μέσα στο επόμενο δεκαήμερο ολοκληρώνεται η διαβούλευση για το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και ακολούθως η νέα κανονιστική θα έρθει προς ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο.


Τέλος ο δήμαρχος έδωσε συγχαρητήρια στη διοίκηση του ΟΛΘ για την αύξηση του αριθμού των κρουαζιερόπλοιων που φτάνουν στην πόλη. «Η κρουαζιέρα είναι μια προσφορά στην πόλη. Φτάσαμε σήμερα από τον πολύ μικρό αριθμό του παρελθόντος να είναι έτοιμη η Θεσσαλονίκη να ξεπεράσει τα 80 κρουαζιερόπλοια» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή