Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφιος ο Βελόπουλος – Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πείθει ο Κασσελάκης – «Αρνητικός βαθμός» για ακρίβεια και Τέμπη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

22.3.24

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Διψήφιος ο Βελόπουλος – Σταθερά δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ – Δεν πείθει ο Κασσελάκης – «Αρνητικός βαθμός» για ακρίβεια και Τέμπη


 Το ACTION 24 παρουσίασε σστο Κεντρικό δελτίο ειδήσεων νέα δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Στην έρευνα, οι πολίτες κρίνουν κόμματα και πολιτικές ηγεσίες, τοποθετούνται για όλα τα ζητήματα της επικαιρότητας και εκφράζουν τη βούληση τους για το τί θα ψηφίσουν στις επικείμενες Ευρωεκλογές.

H εκτίμηση ψήφου

Στην εκτίμηση ψήφου για τις ευρωεκλογές η ΝΔ προηγείται με ποσοστό 34,4% – δεύτερο κόμμα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,4%, το ΠΑΣΟΚ ακολουθεί με 12,5%.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος εμφανίζεται ξανά στο 10,1% στην τέταρτη θέση πάνω από το ΚΚΕ που συγκεντρώνει 9,4% – ενώ αίσθηση προκαλεί το ποσοστό 2,9% που εμφανίζουν οι νεοιδρυθέντες «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου.

Η Νέα Αριστερά συνεχίζει να «γράφει καλά», στο ύψος του 2,8%, ενώ η Πλεύση Ελευθερίας βρίσκεται για ακόμα μία φορά κάτω από το ψυχολογικό όριο του 3%.

Η διαχρονική εκτίμηση ψήφου

Η ΝΔ έχει ανακτήσει τη μισή μονάδα που είχε χάσει, σύμφωνα με την προηγούμενη μέτρηση στις 29 Φεβρουαρίου ενώ αύξηση 1,5% καταγράφει και ο ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ να πέφτει αργά μα σταθερά.

Η δημοφιλία των πολιτικών αρχηγών

-Κυριάκος Μητσοτάκης: 37,6%
-Δημήτρης Κουτσούμπας: 33,7%
-Ανδρέας Λοβέρδος: 29,8%
-Νίκος Ανδρουλάκης: 28,4%
-Ζωή Κωνσταντοπούλου: 28,4%
-Κυριάκος Βελόπουλος: 27,6%
-Στέφανος Κασσελάκης: 23,2%
-Αλέξης Χαρίτσης: 18,8%
-Δημήτρης Νατσιός:13,8%

Τέμπη και ακρίβεια «οι κίτρινες κάρτες»

Μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η ακρίβεια για το 55,1% και ακολουθούν η οικονομία με 28,6%, η εγκληματικότητα με 21,6%, η κατάσταση στο ΕΣΥ με 19%, η κατάσταση στην Παιδεία με 11,4% και η ανεργία με 10,7%.

Επτά στους δέκα ερωτηθέντες, σύμφωνα με το Βαρόμετρο της Opinion Poll, κάθε άλλο παρά ικανοποιημένοι είναι από τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για την πλήρη διαλεύκανση των ευθυνών για την τραγωδία των Τεμπών.

Σε ποσοστό 82% οι ερωτηθέντες είναι «καθόλου» και «λίγο» ικανοποιημένοι από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση όχι μόνο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και για τη στήριξη των εισοδημάτων.

Κασσελάκης: «Θολές» απαντήσεις για τις επιχειρήσεις του

To 62,5% δεν είναι καθόλου ικανοποιημένο από τις εξηγήσεις του Στέφανου Κασσελάκη για την επιχειρηματική του δραστηριότητα.

Ψήφος για την Ευρώπη;

Ποσοστό 36,9% θα ψηφίσει στις ευρωεκλογές του Ιουνίου με το βλέμμα στο εσωτερικό περιβάλλον – τα ευρωπαϊκά θέματα μάς απασχολούν σε ποσοστό 16,9% και τα πρόσωπα μέσα στα ψηφοδέλτια μόλις σε ποσοστό 7,5%.

Η ψήφος πάντως του Ιουνίου δείχνει διαρκώς κινούμενη. Κι αυτό διότι το 49% των ερωτηθέντων απαντά πως είναι «πολύ» και «αρκετά» πιθανό να ψηφίσει άλλο κόμμα από αυτό που επέλεξε στις βουλευτικές εκλογές. Αντίθετη άποψη εκφράζει το 45,5%.