Εντοπισμός και διάσωση 2 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.3.24

Εντοπισμός και διάσωση 2 ατόμων και σύλληψη του διακινητή τους στην Κω


 Τις μεσημβρινές ώρες την 23-03-2024, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που βρισκόταν σε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε ημιβυθισμένο ταχύπλοο σκάφος (jet ski), με έναν 41χρονο αλλοδαπό επιβαίνοντα, στη θαλάσσια περιοχή Λούρου στην Κω. Το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους προέβη στην ασφαλή περισυλλογή του 41χρονου.


Ακολούθησε η διάσωση και περισυλλογή δύο (02) επιπλέον αλλοδαπών, ηλικίας 42 και 45 ετών, από το περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και από διερχόμενο στην περιοχή ιστιοφόρο, οι οποίοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια αρχικά στην μαρίνα της Κω και στη συνέχεια παρελήφθησαν από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο - Κέντρο Υγείας Κω. Οι δύο αλλοδαποί πρόκειται να οδηγηθούν στο Κ.Υ.Τ. της Κω.


Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, συνελήφθη τις βραδινές ώρες χθες, ο 41χρονος χειριστής του ταχύπλοου σκάφους (jet ski), για παράβαση των άρθρων 30 του Ν. 4251/2014 “Κώδικας Μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης και λοιπές διατάξεις”, 83 του Ν. 3386/2005 “Παράνομη Είσοδος και Έξοδος από τη χώρα”, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει καθώς και των άρθρων 306 “ Έκθεση” και 187 “Εγκληματική Οργάνωση” του Ποινικού Κώδικα. Το ταχύπλοο σκάφος (jet ski) κατασχέθηκε.