Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα – Οι ένοπλες δυνάμεις έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ισχύος και αποτροπής - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.3.24

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα – Οι ένοπλες δυνάμεις έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ισχύος και αποτροπής


 Βροντερό παρών έδωσαν όλοι οι κλάδοι και τα σώματα των ενόπλων δυνάμεων στην μεγαλειώδη παρέλαση για την 25η Μαρτίου στην Αθήνα. Χιλιάδες κόσμου συνέρρευσαν πέριξ της πλατείας Συντάγματος για να καταχειροκροτήσουν τα στελέχη, το προσωπικό, και τους εφέδρους των ενόπλων δυνάμεων, που εντυπωσίασαν το κοινό με τους άψογους σχηματισμούς και την δυναμική τους παρουσία. Εύζωνες, καταδρομείς, ευέλπιδες και βατραχάνθρωποι έκλεψαν την παράσταση και το θερμό χειροκρότημα των θεατών, που αποθέωσαν τα στελέχη και μέλη των ενόπλων δυνάμεων που συμμετείχαν στην παρέλαση.

    
Το έδαφος σείστηκε από το κροτάλισμα των ερπυστριών των τεθωρακισμένων αρμάτων μάχης και των βαρέων οχημάτων του στρατού και του πυροβολικού που πραγματοποίησαν μια από τις εντυπωσιακότερες διελεύσεις στην ιστορία των παρελάσεων της ανεξαρτησίας. Δυναμικό παρών έδωσαν και τα αντιαεροπορικά συστήματα Hawk, οι πύραυλοι MLRS, ενώ ακολούθησαν το μηχανικό και οι Διαβιβάσεις.

Μεγαλειώδης η στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα – Οι ένοπλες δυνάμεις έστειλαν αποφασιστικό μήνυμα ισχύος και αποτροπής
(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα της Αεροπορίας, του Ναυτικού και του Στρατού σκέπασαν τον ουρανό της Αθήνας, F16 Viper, Rafales, Mirages, Phantom, P3B ORION, C130, C27, ελικόπτερα Απάτσι, Καϊόβα, Σινούκ, Aegean Hawk, και ελικόπτερα της Αστυνομίας και του Λιμενικού πέταξαν πάνω από την Ακρόπολη και την πόλη των Αθηνών, στέλνοντας δυναμικό μήνυμα αμυντικής αποτροπής και ασφάλειας.

Με την δήλωση της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας έστειλε μήνυμα ενότητας και εθνικής ομοψυχίας. Την κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Εκπροσώπησε στην Παρέλαση ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας. Στη Θήβα παρήλασε ως νεοσύλλεκτος του το Κέντρου Εκπαίδευσης Πυροβολικού ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Αντιπολεμικό μήνυμα έστειλε ο Δημήτρης Κουτσούμπας Στην Αγία Παρασκευή παρακολούθησε την παρέλαση η Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Νωρίτερα στη Μητρόπολη Αθηνών εψάλη Δοξολογία χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.