Καλάθι του Πάσχα: Πότε αναμένεται να ανακοινωθεί – Τι θα περιέχει - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

28.3.24

Καλάθι του Πάσχα: Πότε αναμένεται να ανακοινωθεί – Τι θα περιέχει


 Για το «Καλάθι του νονού» ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι «πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά»

Λίγες ημέρες πριν από το Πάσχα αναμένεται να διατεθεί στην αγορά το «Καλάθι του Πάσχα», όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.


Πιθανή ημερομηνία θεωρείται η Τετάρτη 24 Απριλίου, αλλά αυτό θα επιβεβαιωθεί με υπουργική απόφαση. Μάλιστα, ενδέχεται να μην υπάρχει και καμία αλλαγή στο καλάθι του Πάσχα, που πέρσι περιείχε αρνί, κατσίκι, τσουρέκια, αλλά και σοκολατένια αυγά. Στο μεταξύ, ο υπουργός δεν απέκλεισε να υπάρξει και φέτος «Καλάθι Νονών». Είπε όμως ότι «πρώτα θα μιλήσουμε με την αγορά», για να διαπιστωθεί η δυναμική ενός τέτοιου μέτρου.Ερωτηθείς για την εφαρμογή των μέτρων κατά της ακρίβειας και τις παραπλανητικές εκπτώσεις σημείωσε πως, «οι δραστικές παρεμβάσεις μας στην αγορά και η συνέχιση των εντατικών ελέγχων αρχίζουν να έχουν αποτελέσματα προς όφελος όλων των νοικοκυριών». Ακόμη προσέθεσε ότι η προσπάθεια επικεντρώνεται σε δύο άξονες:


- Στην προστασία του καταναλωτή από παραπλανητικές και αθέμιτες εμπορικές πρακτικές


- Στην επίλυση δομικών στρεβλώσεων σε όλη την αγορά με τέσσερα δραστικά μέτρα


Ακόμη σημείωσε ότι τις επόμενες ημέρες αναβαθμίζεται και η πλατφόρμα e-katanalotis, «ένα ισχυρό εργαλείο που ενδυναμώνει τον καταναλωτή ώστε να αγοράζει φθηνότερα τα προϊόντα που θέλει από τα καταστήματα κοντά στο σπίτι του» και προσέθεσε: «Στόχος είναι η βιώσιμη ανάπτυξη της χώρας, ώστε να στηριχθούν ουσιαστικά όλοι οι πολίτες. Δεν εφησυχάζουμε και η μάχη που δίνουμε είναι καθημερινή και διαρκής».

Πηγή