Στα γραφεία της ΠΝΟ εκπρόσωποι του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.3.24

Στα γραφεία της ΠΝΟ εκπρόσωποι του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO)


 Tα γραφεία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας επισκέφθηκε χθες το απόγευμα κλιμάκιο αποτελούμενο οπό την Υπεύθυνη της Μονάδας για τον έλεγχο εφαρμογής της MLC του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας (ILO) Μπεατρίς Μπακοτό , την καθηγήτρια του Ναυτικού και Εμπορικού Δικαίου του ΕΚΠΑ και εκλεγμένο μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων (Committee of Experts) του Διεθνούς Οργανισμού Εργασίας (ILO) Λία Αθανασίου, τον Α΄ Υπαρχηγό ΛΣ. ΕΛ-ΑΚΤ. Δρόσο Ρεΐζη, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Ναυτικής Εργασίας Αντώνη Δουμάνη, την Βασιλική Παπανικολάου Τμηματάρχη του Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων της ΔΝΕΡ, και την Κουνή Σαπφώ Τομεάρχη Ναυτολογίας Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά. Από την ΠΝΟ παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας Εμμανουήλ Τσικαλάκης, ο υπεύθυνος του Ειδικού Τμήματος Ελέγχου και Επιθεωρήσεων της Ομοσπονδίας Λευτέρης Μπαρμπαρούσης μαζί με τους Νομικούς Συμβούλους της Ομοσπονδίας Καραντώνη Παντελή και Καραντώνη – Τάσση Δημήτρη.


Βασικό θέμα συζήτησης ήταν το Τμήμα Ελέγχου της Ομοσπονδίας μας, το οποίο ιδρύθηκε την 1/1/2022 με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Εμμανουήλ Τσικαλάκη και ο τρόπος λειτουργίας του. Από τις 105 χώρες που επισκέφθηκε τ ο κλιμάκιο μόνο στην Ελλάδα υπάρχει τέτοιο τμήμα του οποίου η λειτουργία είναι πρωτοποριακή και επιτυχημένη.


Ζητήθηκε μεγαλύτερη εμβάθυνση και περαιτέρω συνεργασίας της Ομοσπονδίας με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας τόσο για τους ελέγχους για την τήρηση και εφαρμογή των ΣΣΕ και της ναυτεργατικής νομοθεσίας στα πλοία για όλα τα μέλη του πληρώματος ανεξαρτήτως εθνικότητας όσο και για θέματα εκπαίδευσης και προσέλκυσης νέων στο ναυτικό επάγγελμα.

Πηγή