Στις 4 Απριλίου ο Κ. Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.3.24

Στις 4 Απριλίου ο Κ. Μητσοτάκης στον Λευκό Οίκο


 Στις ΗΠΑ θα ταξιδέψει ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 4 Απριλίου, όπου θα συναντήσει τον Τζο Μπάιντεν. Την πληροφορία που μετέδωσε το iEidiseis.gr επιβεβαίωσε ο Αμερικανός πρέσβης Τζόρτζ Τσούνης από την Αλεξανδρούπολη.

Ο Τζορτζ Τσούνης παρευρέθηκε στο συνέδριο «city hub events» που πραγματοποιείται στην Αλεξανδρούπολη και αναφέρθηκε στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Εκεί ανακοίνωσε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί στις 4 Απριλίου στον Λευκό Οίκο.

Ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις ΗΠΑ και την Ουάσινγκτον προκειμένου να δώσει το «παρών» σε εκδήλωση του Λευικού Οίκου για την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Όπως ενημέρωσε ο Αμερικανός πρέσβης στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνης, η συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Αμερικανό πρόεδρο θα γίνει στο περιθώριο του προγράμματος της εκδήλωσης.

tsunis george ba1c2

Στην ατζέντα της συνάντησης θα είναι όλα τα ζητήματα που αφορούν στις δύο χώρες, όπως τα εξοπλιστικά, το ενεργειακό και η στρατηγική εταιρική σχέση Ελλάδας-ΗΠΑ.

Θα συζητηθεί, επίσης, το ζήτημα της Ουκρανίας, τα όσα συμβαίνουν στη Μέση Ανατολή και φυσικά οι ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ο πρωθυπουργός, υπενθυμίζουμε, επρόκειτο να ταξιδέψει τον περασμένο Ιανουάριο στις ΗΠΑ, ωστόσο νόσησε από γρίπη και έτσι το ταξίδι ακυρώθηκε.

«Είναι ανέφικτο το ταξίδι αυτό», είχε πει, τότε, ο Παύλος Μαρινάκης, σημειώνοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν, κατά τη διάρκεια της οποίας τον είχε ενημερώσει σχετικά.

Πηγή