Πολεμικό Ναυτικό: Με τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και το υποβρύχιο «Ματρώζος» συμμετείχε σε νατοϊκή άσκηση - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

12.3.24

Πολεμικό Ναυτικό: Με τη φρεγάτα «Κουντουριώτης» και το υποβρύχιο «Ματρώζος» συμμετείχε σε νατοϊκή άσκηση


 Mε τη φρεγάτα ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ μετά του οργανικού ελικοπτέρου της, ομάδα Ανορθοδόξου Πολέμου και με το υποβρύχιο ΜΑΤΡΩΖΟΣ συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό στην νατοική άσκηση DYNAMIC MANTA 24 που διεξήχθη στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Σικελίας, του Ιονίου Πελάγους και της κεντρικής Μεσογείου.


Στην άσκηση συμμετείχαν επίσης πλοία, υποβρύχια, ελικόπτερα, αεροσκάφη ναυτικής συνεργασίας και προσωπικό, από Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Τουρκία καθώς και μονάδες της συμμαχικής ναυτικής δύναμης Standing NΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).


Δείτε φωτογραφίες:


aeroplano-nautiko
askisi-
askisi-plia
ipovrihio
ipovrihio-
ipovrihio-nautiko
kivernitis
nautiko0
plia
plia-askisi
plio
plio-
simea
Η DYNAMIC MANTA, διεξάγεται υπό το ΝΑΤΟ σε ετήσια βάση, με σκοπό την εκπαίδευση των συμμετεχόντων στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο υπό ρεαλιστικές συνθήκες, σε σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια και περιβάλλον πολλαπλής απειλής. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν αντικείμενα ειδικών επιχειρήσεων, στο πλαίσιο της προαγωγής του επιπέδου της συνεργασίας των μονάδων του NATO, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΝ.
Πηγή