Στο τραπέζι η διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

2.3.24

Στο τραπέζι η διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης


 Συνεδρίασε την Παρασκευή, το Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης με θέμα «Διαβούλευση αναφορικά με τη διαμόρφωση του νέου θεσμικού πλαισίου της Ναυτικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα». Στη συνεδρίαση στην οποία προέδρευε ο Γενικός Γραμματέας του ΥΝΑΝΠ Βαγγέλης Κυριαζόπουλος, συμμετείχαν, εκτός από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του Υπουργείου, εκπρόσωποι του Ναυτικού Επιμελητηρίου, του ΣΕΕΝ και της ΕΕΕ, καθώς και εκπρόσωποι των σπουδαστών και των καθηγητών.


Από πλευράς ΠΝΟ συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Τσικαλάκης ο οποίος πήρε πρώτος το λόγο και με την εμπεριστατωμένη εισήγηση του καθόρισε και το πλαίσιο της συζήτησης τονίζοντας, ότι σε καμία περίπτωση δεν γίνεται αποδεκτή από την ΠΝΟ η Έκθεση του Ιδρύματος Ευγενίδου και ούτε βέβαια και οι οποιεσδήποτε «προκάτ λύσεις», οι οποίες γίνονται ερήμην της ΠΝΟ.


Αναφέρθηκε σε όλα γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι ΑΕΝ, τόσο στις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού, όσο και σε υλικοτεχνικές και κτιριακές εγκαταστάσεις, καθώς και στα άμεσα προβλήματα των σπουδαστών, όπως οι ελλείψεις στη στέγαση και τη σίτιση τους, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα αναβάθμισης της δημόσιας Ναυτικής Εκπαίδευσης και την ένταξη των πτυχίων των αποφοίτων των ΑΕΝ, που εισέρχονται μέσω Πανελληνίων εξετάσεων, στο επίπεδο 6 του εθνικού πλαισίου προσόντων, ούτως ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές ανάγκες της Ναυτιλίας και στην αλματώδη ανάπτυξη των πλοίων.


Ζήτησε δε τη σύνταξη ολοκληρωμένης πρότασης εκ μέρους του Υπουργείου, η οποία και θα αποτελέσει βάση συζήτησης στο Συμβούλιο Ναυτικής Εκπαίδευσης.

Πηγή