Ερυθρά θάλασσα: Στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό η φρεγάτα «Ύδρα» - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

18.3.24

Ερυθρά θάλασσα: Στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό η φρεγάτα «Ύδρα»


Η φρεγάτα «Ύδρα» του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχει στην επιχείρηση «Ασπίδες» στον Κόλπο του 'Αντεν βρίσκεται στο λιμάνι του Τζιμπουτί για ανεφοδιασμό.


Η φρεγάτα θα παραμείνει στο Τζιμπουτί μέχρι και τις 18 Μαρτίου.


Στην πρώτη εμπλοκή της φρεγάτας ΥΔΡΑ που επιχειρεί στον κόλπο του Άντεν και την Ερυρά Θάλασσα, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στην ευρωπαϊκή επιχείρηση ΑΣΠΙΔΕΣ, έκανε αναφορά προ ημερών ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, στην ομιλία του στη διάρκεια της επίσκεψης του στη 12η Μηχανοκίνητη Μεραρχία Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη.


«Λίγες μέρες πριν, δύο μέρες πριν για την ακρίβεια, μαζί με τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και με τον Αρχηγό Ναυτικού ήμασταν στον Κόλπο του Άντεν με τη φρεγάτα μας ΥΔΡΑ. Νιώσαμε την περηφάνεια να βλέπουμε τη σημαία της πατρίδας μας στον ιστό της ΥΔΡΑ και όπως ξέρετε η ΥΔΡΑ σήμερα το πρωί στο πλαίσιο της αποστολής της ενεπλάκη στην αποτροπή επίθεσης drones κατά εμπορικού πλοίου. Είμαστε υπερήφανοι για τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας που διεξάγονται για την προστασία του εθνικού συμφέροντος, του ρόλου της χώρας μας, αλλά και των συμφερόντων του καθενός Έλληνα και της καθεμιάς Ελληνίδας και της ελληνικής κοινωνίας» ανέφερε σχετικά.

Είναι μεγάλη μου τιμή που βρέθηκα σήμερα στην έδρα της XII Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού στην Αλεξανδρούπολη.

Μιας πόλης της οποίας είμαι επίτιμος δημότης και για την οποία υπερηφανεύομαι ότι αναδείξαμε τις τεράστιες δυνατότητές της και τον ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει… pic.twitter.com/hDXHlSiQXe

— Nikos Dendias (@NikosDendias) March 13, 2024

Πηγή