Ο καπετάνιος του πλοίου Διαγόρας έσωσε τη ζωή επιβάτη που υπέστη ανακοπή καρδιάς - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

16.3.24

Ο καπετάνιος του πλοίου Διαγόρας έσωσε τη ζωή επιβάτη που υπέστη ανακοπή καρδιάς


 Η ελληνική ναυτοσύνη έχει μία ξεχωριστή θέση στην διεθνή ναυτιλιακή βιομηχανία. H ικανότητα των Ελλήνων ναυτικών  όσον αφορά τη ναυτική τέχνη αλλά και η ενσυναίσθηση που έχουν απέναντι στους συνανθρώπους τους που κινδυνεύουν τους κατατάσσουν στην κορυφή.

Χθες έγινε ένα περιστατικό πάνω σε πλοίο όταν ο  ηλικιωμένος  υπέστη καρδιακή  ανακοπή και χάρις στην παρέμβαση του πλοιάρχου  ο οποίος του παρείχε τις πρώτες βοήθειες επανήλθε στη ζωή.

Πιο συγκεκριμένα ο  επιβάτης Κ.Π. ηλικίας  82 ετών   ο οποίος ετοιμαζόταν να ταξιδέψει μόνος από τον Πειραιά με προορισμό  για την Χίο  με το επιβατηγό-οχηματαγωγό  πλοίο ΔΙΑΓΟΡΑΣ έπαθε καρδιακό επεισόδιο ενώ το πλοίο ήταν ακόμη στο λιμάνι  Πειραιά.

Ο πλοίαρχος Τάσος Πουκαμισάς ενημερώθηκε άμεσα για το συμβάν και έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες. Ο καπετάνιος με μαλάξεις και τεχνητή αναπνοή επανέφερε τον 82χρονο ο οποίος ανέκτησε πλήρως τις αισθήσεις του. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τον τυχερό μέσα στην ατυχία του επιβάτη ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο.

ΜΗΝΑΣ ΤΣΑΜΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή