Δημοσκόπηση MARC: Δεύτερος και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει έδαφος το ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ και Ελληνική Λύση κοντά σε διψήφιο ποσοστό - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

17.3.24

Δημοσκόπηση MARC: Δεύτερος και πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ – Χάνει έδαφος το ΠΑΣΟΚ – ΚΚΕ και Ελληνική Λύση κοντά σε διψήφιο ποσοστό


 Νέα δημοσκόπηση της  Marc για λογαριασμό του Πρώτου Θέματος φέρνει στο φως  τη βασική μεταβολή που παρατηρείται στο πολιτικό σκηνικό, όπως αυτό διαρθρώνεται σχεδόν δυόμισι μήνες πριν από τις ευρωεκλογές.

Την είδηση αποτελεί η κάμψη της εκλογικής απήχησης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο στην πρόθεση ψήφου απώλεσε σχεδόν τρεις εκατοστιαίες μονάδες, με αποτέλεσμα να τον προσπεράσει ο ΣΥΡΙΖΑ που με βραχεία κεφαλή επανακτά τη δεύτερη θέση στην κατάταξη των κομμάτων.

Όσο για την, πάντα πρώτη, Νέα Δημοκρατία, στις προηγούμενες ευρωεκλογές είχε συγκεντρώσει ποσοστό 33,12% και ήταν μπροστά από τον ΣΥΡΙΖΑ κατά 9,37%, ενώ στην παρούσα συγκυρία προσεγγίζει δημοσκοπικά το 35% και αποσπά προβάδισμα 21,5 μονάδων.

Όσον αφορά τα υπόλοιπα κόμματα, την τέταρτη θέση καταλαμβάνει το ΚΚΕ με 9,5% και ακολουθεί με 9% η Ελληνική Λύση, «φλερτάροντας» εκ νέου με διψήφιο ποσοστό.

Ακολουθεί η Πλεύση Ελευθερίας με 3,1% και η Νίκη, στο όριο του 3%.

Κάτω από το όριο επικρατεί… συνωστισμός, καθώς Σπαρτιάτες (2,7%), Νέα Αριστερά (2,7%), ΜέΡΑ25 (2,5%) και οι «Δημοκράτες» του Ανδρέα Λοβέρδου (2,2%) μάχονται για την εκλογή ευρωβουλευτών.