«Ανάσες» για το πορτοφόλι: Ανακοινώνεται η «επιταγή ακρίβειας» - Σε ποιους θα απευθύνεται - Έρχεται επιδότηση και για τη βενζίνη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

14.3.22

«Ανάσες» για το πορτοφόλι: Ανακοινώνεται η «επιταγή ακρίβειας» - Σε ποιους θα απευθύνεται - Έρχεται επιδότηση και για τη βενζίνη


 Το πλαίσιο των μέτρων στήριξης νοικοκυριών κι επιχειρήσεων που θα ανακοινώσε η κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα «φωτογράφισε» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.


Για τους λογαριασμούς ρεύματος και φυσικού αερίου, σημείωσε ότι όχι απλώς θα συνεχιστεί η οριζόντια στήριξη, αλλά θα ενισχυθεί. 


Σε ό,τι αφορά στην τιμή της βενζίνης τόνισε ότι «έχει ξεφύγει επικίνδυνα» επισημαίνοντας ότι δε θα μείνει έξω από το πεδίο των κυβερνητικών παρεμβάσεων, «πάντοτε στο πλαίσιο λελογισμένων κινήσεων» κι επιβεβαιώνοντας τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, ο οποίος μιλώντας προ ολίγων ημερών στον ΣΚΑΪ αποκάλυψε ότι θα υπάρξουν παρεμβάσεις στις τιμές των καυσίμων. 


Υπογραμίζεται ότι στο πακέτο στήριξης της κυβέρνησης θα περιλαμβάνεται και η επιδότηση για τη βενζίνη και το πετρέλαιο θέρμανσης. Η ελάφρυνση δε θα αφορά στην οριζόντια μείωση φόρου, λόγω του δημοσιονομικού κόστους, αλλά θα στοχεύει στους οικονομικά ασθενέστερους.


Έρχεται έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης

Παράλληλα, ο κ. Οικονόμου προανήγγειλε ότι μέχρι τέλος της εβδομάδας θα ανακοινωθεί η έκτακτη καταβολή οικονομικής ενίσχυσης στα νοικοκυριά, η λεγόμενη «επιταγή ακρίβειας». «Ένα μεγάλο κομμάτι των απωλειών να αντικατασταθούν και θα δοθεί η δυνατότητα στα νοικοκυριά να ανταπεξέλθουν στις ανατιμήσεις», επισήμανε. 

Πηγή