Αποστρατεία από τις τάξεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Κ9 «ΚΑΝΕΛΟΥ» απο την Δίωξη Ναρκωτικών του Κ.Λ. Πειραιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.3.22

Αποστρατεία από τις τάξεις του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. του Κ9 «ΚΑΝΕΛΟΥ» απο την Δίωξη Ναρκωτικών του Κ.Λ. Πειραιά
Έλαβε επίσημα την αποστρατεία του από τις τάξεις της ΕΛ.ΑΚΤ- ΛΣ, και πλέον εκτός Υπηρεσίας θα παρακολουθεί τα επιτεύγματα των νεότερων στην Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Με .. “μύρισε” στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκαναν για την Κ9 των Σωμάτων Ασφάλειας και αν δεν ήξερα ότι υπηρετεί στη Δίωξη Ναρκωτικών με τον ενθουσιασμό για το παιχνίδι του, παρά την προχωρημένη του ηλικία,  θα μπορούσε να είναι ένας καλοζωισμένος οικόσιτος σκύλος.

Ο «Κανέλος» εντάχθηκε στο Λιμενικό Σώμα και τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού Σώματος, το 2012. Σήμερα, ο χειριστής του, Ανθυπασπιστής του Λιμενικού και προϊστάμενος Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά Γ.Δ, έλαβε εγγράφως την αποστρατεία του. Με συνδρομή σε εκατοντάδες έρευνες του Λ.Σ., ο «Κανέλος» και ο «Gigolo» – δύο απο τους σκύλους της Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά- είχαν επιχειρήσει και στο ναρκόπλοιο “Noor 1”. «Τέσσερις τόνοι κατεργασμένης κάνναβης, δύο τόνοι ηρωίνης, ενάμιση τόνος χασίς, είναι εντυπωσιακές δουλειές λόγω του όγκου των κατασχεμένων ποσοτήτων. Μια μεγάλη επιχείρηση ήταν το «Noor1». Για τον κόσμο του σκύλου, μεγάλη επιχείρηση ήταν το 0,8 γραμμάριο ναρκωτικών που βρήκε κρυμμένα σε μια… βρύση!», μου εξηγούσε στο πλαίσιο της συνέντευξης, ο προϊστάμενος Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών.

«The nose .. know»! (σ.σ.: «η μύτη ξέρει»)»

Ο χειριστής του «Κανέλου» Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Γ.Δ με αφορμή την ευδόκιμη ολοκλήρωση της θητείας του τετράποδου συνεργάτη του, ανέφερε, «Και κάπως έτσι οι κύκλοι κλείνουν… Ήρθε η ώρα της ξεκούρασης… Ευχαριστώ πολύ αγόρι μου που ήσουν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια… Ευχαριστώ που με κράτησες δυνατό στις δύσκολες στιγμές στα καλά και τα κακά που ήρθαν… Ζήσε τα επόμενα χρόνια σου καμαρώνοντας για εμένα και το δύσκολο έργο που η ζωή μας φόρτωσε… Ήσουν είσαι και θα είσαι ο σταθμός μου…», καταλήγει την παράθεση του, ο προϊστάμενος Κ9 της Δίωξης Ναρκωτικών, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Γράφει η Αλεξίου Νάντια

Πηγή