ΥΦΕΘΑ: Επισκέψεις στις Διοικήσεις Υποβρυχίων Καταστροφών και Ταχέων Σκαφών του ΠΝ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.22

ΥΦΕΘΑ: Επισκέψεις στις Διοικήσεις Υποβρυχίων Καταστροφών και Ταχέων Σκαφών του ΠΝ


 Tις έδρες των Διοικήσεων Υποβρυχίων Καταστροφών (ΔΥΚ) στο Σκαραμαγκά και Ταχέων Σκαφών (ΔΤΣ) στο ναύσταθμο Σαλαμίνας/Αμφιάλη επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας (ΥΦΕΘΑ) Νίκος Χαρδαλιάς, όπου ενημερώθηκε από τις διοικήσεις για την οργάνωση, την αποστολή, το έργο και τις τρέχουσες επιχειρησιακές και εκπαιδευτικές δραστηριότητές τους, περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις τους και συνομίλησε με στελέχη.

Ο ΥΦΕΘΑ κ. Χαρδαλιάς εξέφρασε την πλήρη ικανοποίησή του για την άμεση ετοιμότητα, το κορυφαίο επιχειρησιακό επίπεδο και τη δυνατότητα ταχύτατης ανάπτυξής τους σε οποιοδήποτε σημείο της ελληνικής επικράτειας ή και εκτός αυτής απαιτηθεί, αδιαμφισβήτητη εγγύηση διαφύλαξης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και προβολής της ελληνικής σημαίας.

 Παράλληλα επισκέφθηκε τo Σκάφος Ανορθοδόξου Πολέμου – Ταχείας Μεταφοράς (ΣΑΠ-ΤΜ) MARK V «ΑΙΟΛΟΣ» της ΔΥΚ, το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνόμενων Βλημάτων (ΤΠΚ) ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ της ΔΤΣ και το Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς (ΠΤΜ) ΚΕΡΚΥΡΑ της ΔΑΔ, στο ναύσταθμο Σαλαμίνας/Αμφιάλη. Μετά τη σύντομη ενημέρωσή του από τους κυβερνήτες, περιηγήθηκε στα βασικά διαμερίσματα τους και μίλησε σε όλα τα πληρώματα.

Τον ΥΦΕΘΑ συνόδευαν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης, ο αρχηγός Στόλου, αντιναύαρχος Παναγιώτης Λυμπέρης και ο διοικητής της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ, αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας και υποδέχθηκαν -κατά περίπτωση- οι διοικητές ΔΤΣ, πλοίαρχος Μιχαήλ Παντουβάκης και ΔΥΚ αντιπλοίαρχος Κωνσταντίνος Νασόπουλος, ενώ παρών ήταν ο διοικητής της Διοίκησης Αμφίβιων Δυνάμεων (ΔΑΔ), πλοίαρχος Δημήτριος Φιλίνης.

Δείτε τις φωτογραφίες:

ΥΦΕΘΑ   ΥΦΕΘΑ  ΥΦΕΘΑ   ΥΦΕΘΑ        ΥΦΕΘΑ

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ