Δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικό UAV - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

29.3.22

Δεκάδες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικό UAV


 Συνολικά τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκαν 40 παραβιάσεις εκ των οποίων οι 33 από μη επανδρωμένο αεροσκάφος

Με τις πτήσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών (UAV) πάνω από το Αιγαίο συντηρεί την πολιτική των προκλήσεων η τουρκική πολεμική αεροπορία.


Σήμερα Δευτέρα, όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ένα τουρκικό UAV προέβη σε 33 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου. Παράλληλα, σημειώθηκαν ακόμα επτά παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από έξι τουρκικά μαχητικά F-16 που πέταξαν σε τρεις σχηματισμούς.


Τα τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, δύο εκ των οποίων ήταν οπλισμένα, κινήθηκαν σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο και σε δύο περιπτώσεις σημειώθηκαν εμπλοκές με ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής.


Από το πρωί καταγράφηκαν τέσσερις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.


Όπως αναφέρθηκε από το ΓΕΕΘΑ, τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Πηγή 

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.