Εκπαίδευση στελεχών ΛΣ –ΕΛ ΑΚΤ σε θέματα «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος – Ανάκριση Υπόπτων – Εξέταση Μαρτύρων». - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.3.22

Εκπαίδευση στελεχών ΛΣ –ΕΛ ΑΚΤ σε θέματα «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος – Ανάκριση Υπόπτων – Εξέταση Μαρτύρων».


 Σε συνέχεια της τριήμερης παρεχόμενης εκπαίδευσης στα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. την 08 έως 10 Δεκεμβρίου 2021 από εξειδικευμένους εκπαιδευτές της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Ιδιοκτησίας/ Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής & Προσωπικής Ελευθερίας της ΕΛ.ΑΣ, στις θεματικές ενότητες: «Έρευνα Σκηνής Εγκλήματος - Ανάκριση Υπόπτων - Εξέταση Μαρτύρων», γνωρίζεται ότι την 21 έως 23 Μαρτίου 2022 ολοκληρώθηκε επιτυχώς η εκπαίδευση της 2ης εκπαιδευτικής σειράς στην οποία συμμετείχαν στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. ως εξής:


Με φυσική παρουσία: στις κτιριακές εγκαταστάσεις Υ.ΝΑ.Ν.Π. στελέχη των Λιμενικών Αρχών, Πειραιά, Ραφήνας, Λαυρίου, Ελευσίνας και ΔΑΠΘΑΣ.


Διαδικτυακά: Στελέχη των Λιμενικών Αρχών Πάτρας, Ηγουμενίτσας, Κέρκυρας, Λευκάδας, Ζακύνθου, Κορίνθου, Χαλκίδας, Ηρακλείου, Ρόδου, Κω, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Ίου, Σάμου, Χανίων, Χίου και ΔΑΠΘΑΣ.


Ο επιδιωκόμενος στόχος της ως άνω εκπαίδευσης είναι η αρτιότερη κατάρτιση των στελεχών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. που ασχολούνται με προανακριτικά καθήκοντα με σκοπό την αναβάθμιση του γνωστικού και επιχειρησιακού τους επιπέδου, προκειμένου να διευκολυνθεί αποτελεσματικότερα το αστυνομικό τους έργο που αφορά στην πρόληψη και καταστολή έκνομων ενεργειών.


Συνακόλουθα, ένας από τους βασικούς στόχους –μεταξύ άλλων, της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), πάντα σε συνεργασία με την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Αρχηγείου ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, είναι η εκπαίδευση των στελεχών της καθώς και των Λιμενικών Αρχών που εποπτεύει σε θέματα που άπτονται της πρόληψης και καταστολής του εγκλήματος.

No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.