Νέα μέτρα: Πάσχα με μάσκα και πιστοποιητικά - Καμία άρση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.3.22

Νέα μέτρα: Πάσχα με μάσκα και πιστοποιητικά - Καμία άρση μέτρων μέχρι την Πρωτομαγιά


 Καμία χαλάρωση μέχρι την Πρωτομαγιά


Καμία άρση μέτρων δεν θα γίνει μέχρι την Πρωτοχρονιά σύμφωνα με  όσα αποφασίστηκαν στην Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων,  εξαιτίας της αύξησης κρουσμάτων που καταγράφεται αλλά και της Μετάλλαξης Όμικρον 2 που μεταδίδεται επίσης ταχύτατα. 


Αυτό σημαίνει ότι το Πάσχα θα είναι απαραίτητη τόσο η επίδειξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού, όσο και η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους.


Έτσι, κανένα μέτρο δεν θα χαλαρώσει έως την 1η Μαΐου με την επιτροπή των εμπειρογνωμόνων έως τότε να εξετάζει συνεχώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και να κάνει τις εισηγήσεις της στην κυβέρνηση.


Τι ειπώθηκε για την εστίαση

Ειδικότερα, στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης να επιδεικνύουν αρνητικό rapid test για να εισέλθουν στα στα εμπορικά καταστήματα. 


Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.


Παράλληλα, για τους εμβολιασμένους η κυβέρνηση σχεδιάζει να άρει την υποχρέωση επίδειξης του πιστοποιητικού εμβολιασμού όσο πλησιάζουμε προς το καλοκαίρι.


Σε κάθε περίπτωση, η καραντίνα 5 ημερών για όσους νοσούν με κορωνοϊό, δεν πρόκειται να μειωθεί. 

Πηγή