Εκπαίδευση στελεχών Λ.Σ. για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων με χημικά-βιολογικά-ραδιενεργά συστατικά (ΦΩΤΟ) - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.3.22

Εκπαίδευση στελεχών Λ.Σ. για την αντιμετώπιση τρομοκρατικών επιθέσεων με χημικά-βιολογικά-ραδιενεργά συστατικά (ΦΩΤΟ)


 Η ALTUS LSA ανέλαβε το έργο της εκπαίδευσης 85 στελεχών από την Ελληνική Αστυνομία, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Κυπριακή Αστυνομία, τον ΕΟΔΥ, το Λαϊκό Νοσοκομείο και το Λιμενικό της Πορτογαλίας, στα πλαίσια του προγράμματος PRIΝCE (Preparedness & Response for CBRNE INCidEnts).

Το εν λόγω έργο έχει ως στόχο την αποτροπή και την ορθή διαχείριση περιστατικού ΧΒΡΠ (Χημικός, Βιολογικός, Ραδιολογικός Παράγοντας), στο απευκταίο σενάριο μίας τρομοκρατικής ενέργειας. Η  εκπαίδευση θα ολοκληρωθεί με την πραγματοποίηση άσκησης σε πραγματικές συνθήκες όπου θα συμμετάσχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι.

Tα σημαντικότερα από τα αντικείμενα τα οποία παρουσιάστηκαν ήταν τα εξής:

  • Multi sectoral response Incident Command Post
  • Bio hazards – bio terrorism
  • Field Response – decontamination technics
  • Explosives – Dirty Bombs, Chemical Weapons,
  • Nuclear hazards – weaponized – accidents
  • Virtual Reality.

Το PRINCE χρηματοδοτείται από την ΕΕ και την υλοποίηση του έχει αναλάβει κοινοπραξία 16 εταίρων από Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Η συγκεκριμένη εκπαίδευση συνέβαλε καθοριστικά στη δημιουργία της κατάλληλης υποδομής για την αποτελεσματικότερη και αποδοτικότερη ανταπόκριση των υπηρεσιών πρώτης γραμμής σε τέτοια περιστατικά και συμβάντα και ήταν εξαιρετικά χρήσιμη για την τελική άσκηση του έργου, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα αρχές Οκτωβρίου.





Πηγή