Αύξηση 0,20€ στο καρβέλι του ψωμιού καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.3.22

Αύξηση 0,20€ στο καρβέλι του ψωμιού καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές


 Ακριβότερα από 10 έως 20 λεπτά καλούνται να πληρώσουν οι καταναλωτές το καρβέλι του ψωμιού στους φούρνους της Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες μέρες.


Ενδεικτικά και κατά περίπτωση ανάλογα με τον τύπο του ψωμιού ένα απλό καρβέλι ψωμιού που πωλούνταν 80 λεπτά τώρα στοιχίζει από 1,10 – 1,15 ευρώ και ένα που στοίχιζε πριν λίγες μέρες 90 λεπτά τώρα έχει πάει στο 1,30 – 1,35€.


Οι τιμοκατάλογοι έχουν αλλάξει στην πλειοψηφία των φούρνων και πρατηρίων καθώς οι αρτοποιοί δηλώνουν πλέον αδυναμία να απορροφήσουν τις αυξήσεις στην ενέργεια, τα βούτυρα, τη ζάχαρη και τα άλευρα που είχαν ήδη ξεκινήσει από τον Σεπτέμβριο.


Μετά την ουκρανική κρίση οι τιμές στο ηλιέλαιο εκτοξεύθηκαν. Το πεντάλιτρο από 4,80 εκτοξεύθηκε στα 17 ευρώ, το 25κιλο αλεύρι είχε 12-15 ευρώ και τώρα κοστίζει 22-24 ευρώ.


Για κάποιους καταναλωτές η αύξηση των 10 ή 20 λεπτών σε ένα είδος βασικής διατροφής όπως το ψωμί φαντάζει αμελητέα μπροστά στις γενικότερες αυξήσεις που έχουν να αντιμετωπίσουν σε προϊόντα και ενέργεια.


Οι τιμές στο ψωμί και τα προϊόντα άρτου πάντως φαίνεται πως ίσως να χρειαστεί να αναπροσαρμοστούν και πάλι ανάλογα με το πώς θα εξελίσσεται το ράλι τιμών σε πρώτες ύλες και ενέργεια.

Πηγή