Δημοσκόπηση MARC: Σε «ελεύθερη πτώση» η κυβέρνηση - Σε δέκα ημέρες έχασε 1,7 μονάδες - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

24.3.22

Δημοσκόπηση MARC: Σε «ελεύθερη πτώση» η κυβέρνηση - Σε δέκα ημέρες έχασε 1,7 μονάδες


 α μέσα, κατά την προσφιλή τους συνήθεια, στη χθεσινή δημοσκόπηση της MARC για λογαριασμό της τηλεόρασης του «Αντένα», στάθηκαν κυρίως στη διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ, που ήταν 9,3 μονάδες.


Ας δούμε όμως την ίδια την έρευνα πίσω από τις γραμμές.


Κατά την άποψη της στήλης ιδιαίτερα σημαντικό είναι το εύρημα πως η Νέα Δημοκρατία έχασε μόλις μέσα σε δέκα ημέρες 1,7 ποσοστιαίες μονάδας. Γεγονός που δείχνει πως το κυβερνών κόμμα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, καθώς δεν δείχνει να υπάρχει κάτι στον ορίζοντα για να ανατραπεί η πορεία που υπάρχει και που πρωτίστως απορρέει από το πρόβλημα της ακρίβειας.


Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως εντός των δέκα αυτών ημερών είχαμε την εξαγγελία του τελευταίου πακέτου μέτρων, με «διάγγελμα» του ιδίου του πρωθυπουργού, για την προστασία των ευάλωτων στρωμάτων. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσο απέτρεψε περαιτέρω πτώση της κυβέρνησης το πακέτο μέτρων του πρωθυπουργού, η ουσία όμως είναι ότι δεν ανέκοψε μια σημαντική πτώση μέσα σε ένα δεκαήμερο. Είναι δε χαρακτηριστικό πως, κόντρα στα ειωθότα, δεν δημοσιοποιήθηκε ούτε μια έρευνα για την αποδοχή των μέτρων-άραγε, ούτε η MARC δεν σκέφτηκε να πράξει το αυτονόητο;


Να σημειώσουμε ακόμα πως το ΚΙΝΑΛ σημειώνει πτώση 1,2 ποσοστιαίων μονάδων από τις 16 Δεκεμβρίου και μισής μονάδας εντός δέκα ημερών (από 15,% στις 16 Δεκεμβρίου, στο 14,5% στις 13 Μαρτίου και στο 14% στις 22 Μαρτίου της παρούσας έρευνας της ίδιας πάντα εταιρίας).


Ο δε ΣΥΡΙΖΑ από το 19,2% στις 16 Δεκεμβρίου, ανέρχεται στο 21,2% στις 13 Δεκεμβρίου και στο 21,5% της χθεσινής έρευνας.


Αξίζει να σημειωθεί πως η δημοσκόπηση της MARC προϊδεάζει για ενδεχόμενο εισόδου και έβδομου κόμματος στη Βουλή, γεγονός που αλλάζει πολλά δεδομένα για το ενδεχόμενο αυτοδυναμίας ενός κόμματος- περισσότερα επ΄ αυτού προσεχώς.

Βασίλης Σκουρής

Πηγή