Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

30.3.22

Επίσκεψη του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας


Την 117 Πτέρυγα Μάχης στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας επισκέφθηκε, σήμερα, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, συνοδευόμενος από τον αρχηγό ΓΕΑ, αντιπτέραρχο Θεμιστοκλή Μπουρολιά.


Η αεροπορική βάση Ανδραβίδας, από τη Δευτέρα 28 Μαρτίου, αποτελεί το επίκεντρο της οργάνωσης και συνδυαστικής διεξαγωγής της πολυεθνικής διακλαδικής άσκησης μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 22», και της διεθνούς άσκησης Δυνάμεων Ειδικών Επιχειρήσεων «Ωρίων 22».


Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ επισκέφθηκε το Σχολείο Όπλων Τακτικής (ΣΟΤ) του Κέντρου Αεροπορικής Τακτικής (KEAT) και το Κέντρο Επιχειρήσεων της άσκησης «Ηνίοχος 22», όπου του έγινε ενημέρωση από τον διοικητή του ΚΕΑΤ για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της, παρουσία των επικεφαλής των ξένων αποστολών και του εμπλεκόμενου προσωπικού. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ καλωσόρισε τις ξένες αποστολές και ευχαρίστησε το σύνολο του προσωπικού για την έως τώρα εντυπωσιακή απόδοση του στα εξεταζόμενα αντικείμενα. Επισήμανε την αξία της ανταλλαγής εμπειριών και δεξιοτήτων κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο σημαντικές ασκήσεις στην περιοχή της Μεσογείου, με την εξέταση ολοένα και πιο εξελιγμένων, ρεαλιστικών και απαιτητικών σεναρίων.


Στη συνέχεια, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ εξήρε τον επαγγελματισμό των συμμετεχόντων, σημειώνοντας ότι ο συνδυασμός των ασκήσεων «Ηνίοχος 22» και «Ωρίων 22», η συμμετοχή πληθώρας μέσων Στρατού Ξηράς, αεροσκαφών, ναυτικών μονάδων, και μονάδων Ειδικών Επιχειρήσεων από 20 χώρες και η διεξαγωγή πολυεπίπεδων δραστηριοτήτων ιδιαίτερα απαιτητικής επιχειρησιακής εκπαίδευσης, αναβαθμίζουν την σειρά ασκήσεων «Ηνίοχος» διευρύνοντας το πεδίο της σε επίπεδο «Ηνίοχος Plus».


Κατά την παραμονή του στην αεροπορική βάση Ανδραβίδας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ περιηγήθηκε στους χώρους οργάνωσης και σχεδίασης της «Ηνίοχος 22», ενώ είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με ελληνικό και ξένο προσωπικό που συμμετέχει στην άσκηση, το οποίο και συνεχάρη για την επίδοση του, που συμβάλει καταλυτικά στην επιτυχία της.

Πηγή 


No comments:

Post a Comment

Η Φωνή του Λ.Σ. δεν υιοθετεί απόψεις από καταγγελίες και σχόλια αναγνωστών καθώς και άρθρα που το περιεχόμενο τους προέρχετε από άλλες σελίδες και αναδημοσιεύονται στον παρόντα ιστότοπο και ως εκ τούτου δεν φέρει οιασδήποτε φύσεως ευθύνη. Για οποιαδήποτε παράπονα και διευκρινίσεις ή αν επιθυμείτε να διαγράψουμε ένα άρθρο ή ένα σχόλιο μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σας στο group.voice.ls@gmail.com.