Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά από τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Μύρινας και Ραφήνας στον λιμένα Μύρινας ν.Λήμνου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.3.22

Σύλληψη ημεδαπού για ναρκωτικά από τα στελέχη των Λιμενικών Αρχών Μύρινας και Ραφήνας στον λιμένα Μύρινας ν.Λήμνου


 Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Μύρινας, για τη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών, σύμφωνα με το νόμο 4139/2013 ''Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών & άλλες διατάξεις'', από την Αθήνα στη ν. Λήμνο, στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (Π.Ο.ΔΙ.Ν.) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ραφήνας, με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου “ΡΑΝΤΟ”, μετέβησαν, την 19-03-2022, σε χώρο στάθμευσης μεταφορικής εταιρίας με έδρα την Αθήνα όπου προέβησαν σε έλεγχο του Ι.Χ.Ε. οχήματος.

Κατά τον έλεγχο στο υπόψη Ι.Χ.Ε. όχημα, το οποίο επρόκειτο να μεταφερθεί ασυνόδευτο με Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο από το λιμένα Ραφήνας στο λιμένα Μυρίνας Λήμνου, εντοπίστηκε στη ρεζέρβα του οχήματος, μετά από την ένδειξη του αστυνομικού σκύλου, ένα γυάλινο βάζο περιέχoν ποσότητα κοκαΐνης μικτού βάρους εξήντα επτά γραμμάριων (67gr). Ακολούθως, το όχημα τέθηκε σε διαρκή εποπτεία και την 24-03-2022 στο πλαίσιο διενέργειας ειδικών ανακριτικών πράξεων, κατέστη δυνατή η σύλληψη του δράστη και ιδιοκτήτη εν λόγω οχήματος από στελέχη της Π.Ο.ΔΙ.Ν./Κ.Λ. Ραφήνας και Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών Λ/Χ Μύρινας στη ν. Λήμνο. Στη συνέχεια, ακολούθησαν νομότυπες κατ' οίκον έρευνες σε δυο οικίες του 43χρονου, όπου εντοπίστηκε μια ηλεκτρονική ζυγαριά.

Προανάκριση διενεργείται από την Λιμενική Αρχή Ραφήνας, ενώ κατασχέθηκε, η ανωτέρω ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, η οποία πρόκειται να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους, το όχημα μεταφοράς, η ζυγαριά ακριβείας και μια συσκευή τηλεφώνου.