Noble Dina 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική ναυτική άσκηση με συμμετοχή του ελληνικού ΠΝ - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

25.3.22

Noble Dina 2022: Εντυπωσιακές εικόνες από την πολυεθνική ναυτική άσκηση με συμμετοχή του ελληνικού ΠΝ


 Από τη Δευτέρα 21 έως την Τετάρτη 23 Μαρτίου 2022, διεξήχθη η πολυεθνική Άσκηση «Noble Dina 2022» στη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, με συμμετοχή ναυτικών μονάδων από την Ελλάδα, τη Γαλλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, το Ισραήλ και την Κύπρο.


Το Πολεμικό Ναυτικό συμμετείχε στην Άσκηση με τη Φρεγάτα (Φ/Γ) «ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ ΦΩΚΑΣ», το Ταχύ Περιπολικό Κατευθυνομένων Βλημάτων (ΤΠΚ) «ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ», το Υποβρύχιο (Υ/Β) «ΩΚΕΑΝΟΣ», ένα Ελικόπτερο (Ε/Π) και ένα Αεροσκάφος Ναυτικών Επιχειρήσεων (ΑΦΝΕ). Το Ισραήλ συμμετείχε με τρεις Κορβέτες και ένα Υποβρύχιο, οι ΗΠΑ και η Γαλλία με ένα ΑΦΝΕ αντίστοιχα και η Κύπρος με το Πλοίο Ανοιχτής Θαλάσσης (ΠΑΘ) ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) ΑΛΑΣΙΑ και ένα Ε/Π.


Κατά την Άσκηση «Noble Dina 2022» πραγματοποιήθηκαν πολλαπλά εκπαιδευτικά αντικείμενα με έμφαση στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο, την εκτέλεση πυρών, τη σύνθεση και ανταλλαγή επιχειρησιακής εικόνας, τον πόλεμο επιφανείας, καθώς και την έρευνα και διάσωση. Η Άσκηση συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων.


Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες από την άσκηση:

 Noble Dina 2022  Noble Dina 2022   Noble Dina 2022   Noble Dina 2022  Noble Dina 2022

Πηγή