Ψυχομετρικά τεστ στις Αστυνομικές Σχολές 2024: Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

6.3.24

Ψυχομετρικά τεστ στις Αστυνομικές Σχολές 2024: Όσα πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι


 Ενημέρωση σχετικά με την Ψυχομετρική Δοκιμασία των υποψηφίων για τις Αστυνομικές Σχολές έτους 2024, έκανε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι προκαταρκτικές εξετάσεις Αστυνομικών Σχολών είναι υποχρεωτικές και περιλαμβάνουν ψυχομετρικές δοκιμασίες (TESTS), υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες.

Είναι υποχρεωτικές και για όσους/ες που είχαν υποβληθεί σ’ αυτές στο παρελθόν. Ανακοίνωση Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, αναφορικά με την Ψυχομετρική Δοκιμασία των υποψηφίων για την εισαγωγή στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων με το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025.

Ανακοινώνεται στους υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Προκαταρκτικές Εξετάσεις (ΠΚΕ), οι οποίες θα διενεργηθούν με μέριμνα της Ελληνικής Αστυνομίας προς τον σκοπό εισαγωγής τους στις Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων κατά το ακαδημαϊκό έτος 2024-2025, ότι μέσω του πιο κάτω συνδέσμου που παρατίθεται (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), τους παρέχεται η δυνατότητα εξοικείωσης με τα ψυχομετρικά τεστ που χρησιμοποιούνται και από την Ελληνική Αστυνομία στις συγκεκριμένες εξετάσεις.

Το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας και το Τμήμα Επιλογής και Ανάπτυξης Προσωπικού του Διακλαδικού Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ενόπλων Δυνάμεων σας καλωσορίζει στον διαδικτυακό χώρο ενημέρωσης και προσομοίωσης για τις Ψυχομετρικές Εξετάσεις των Ενόπλων Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, κατά τις Προκαταρκτικές Εξετάσεις για την εισαγωγή στις παραγωγικές σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΣΕΙ-ΑΣΣΥ) οι υποψήφιοι υποβάλλονται σε Ψυχομετρικές, Υγειονομικές και Αθλητικές Εξετάσεις.

Τι περιλαμβάνουν τα ψυχομετρικά τεστ

Οι Ψυχομετρικές Εξετάσεις διεξάγονται στο Εξεταστικό Κέντρο, που επιλέγει ο κάθε υποψήφιος κατά την αίτησή του.

Το σύνολο της ψυχομετρικής αξιολόγησης των υποψηφίων διαρκεί δύο ημέρες και περιλαμβάνει:

1η ημέρα: α. Διερεύνηση γνωστικών ικανοτήτων

β. Διερεύνηση χαρακτηριστικών προσωπικότητας

2η ημέρα: γ. Ομαδική αξιολόγηση επαγγελματικών χαρακτηριστικών

δ. Ατομική συνέντευξη επαγγελματικής καταλληλότητας. Στο πέρας των Ψυχομετρικών Εξετάσεων οι υποψήφιοι κρίνονται ως «Κατάλληλοι/ Μη- Κατάλληλοι» για σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Κατά την πρώτη ημέρα των Ψυχομετρικών Εξετάσεων, οι υποψήφιοι συμπληρώνουν πέντε δοκιμασίες με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και υπό την καθοδήγηση χορηγητών ψυχολόγων. Πρόκειται για τέσσερα τεστ γνωστικών ικανοτήτων κι ένα τεστ προσωπικότητας.

Ειδικότερα, οι υποψήφιοι εξετάζονται στα:

  • Τεστ Διαγραμματικού Συλλογισμού
  • ΜΕΝΤΩΡ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Αριθμητικού Συλλογισμού
  • ΘΑΛΗΣ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Χωρικού Συλλογισμού
  • ΑΡΙΑΔΝΗ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Λεκτικού Συλλογισμού
  • ΠΛΑΤΩΝ ΤΕΣΤ
  • Τεστ Προσωπικότητας
  • ΠΡΩΤΕΑΣ ΤΕΣΤ.

Για περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου μπορείτε να δείτε και να απαντήσετε σε ορισμένα παραδείγματα ερωτημάτων των τεσσάρων τεστ γνωστικών ικανοτήτων, που χρησιμοποιούνται στις Ψυχομετρικές Εξετάσεις. Επιπλέον, σας δίνεται η δυνατότητα να μελετήσετε τις σωστές απαντήσεις για το κάθε ερώτημα και το σκεπτικό, από το οποίο αυτές προκύπτουν.

Πηγή