Κρίσεις ΛΣ 2024: Αναίτια “σφαγή”. Γιατί; - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

15.3.24

Κρίσεις ΛΣ 2024: Αναίτια “σφαγή”. Γιατί;


 Με δύο μεταμεσονύκτιες πράξεις (στις 02:40 της 13/3/2024 και 01:07 της 14/4/2024) ολοκληρώθηκε η φετινή «σφαγή» των Ανώτατων Αξιωματικών του Λιμενικού Σώματος.


Μια παντελώς άκαιρη «σφαγή» που (αν δεν επαναληφθεί στο μέλλον) σίγουρα θα μείνει στην ιστορία του ΛΣ για τα ακόλουθα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της:


Α. Είναι η πιο «πολυάριθμη» στα χρονικά των κρίσεων Ανωτάτων στο ΛΣ (απομακρύνθηκαν συνολικά 15+1 πρόσωπα).


Β. Είναι η πιο «καταχρηστική», αφού Ανώτατοι εξαναγκάσθηκαν σε πρόωρη και αδόκητη διακοπή της σταδιοδρομίας τους.


Γ. Είναι η πιο «μισογυνική», αφού εκκαθάρισε από τις τάξεις των Ανωτάτων Αξιωματικών ΛΣ κάθε εκπρόσωπο του γυναικείου φύλου.


Δ.  Είναι η πιο «ανάλγητη», καθώς οι περισσότεροι «σφαγέντες» δεν συμπλήρωσαν αρκετά χρόνια (ούτε με τα πλασματικά) για μια έστω ανεκτή σύνταξη (που ίσως τους οδηγήσει σε αναζήτηση συμπληρωματικών πόρων εισοδήματος).


Ε.  Είναι η πιο «αδιάφορη» αφού αψηφά το πιο φλέγον ζήτημα που ταλανίζει το ΛΣ, αυτό της χρονίζουσας έλλειψης ικανών στελεχών.


ΣΤ.  Είναι η πιο «αχρείαστη» αφού δεν επιβλήθηκε από κανέναν εξωγενή παράγοντα (π.χ. αλλαγές πολιτικής ή πολιτικών ή δομική αναδιάρθρωση στο ΛΣ)


Ζ.  Τέλος, είναι κραυγαλέα «επιλεκτική», καθώς «φωτογραφίζει» αφενός τα πρόσωπα για τα οποία έγιναν τόσες «ανθρωποθυσίες», αφετέρου τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν από όσους τα επέλεξαν.


Μια αναίτια «σφαγή» που θα μείνει στην ιστορία ως «συνταγή» πρόκλησης αισθημάτων άσβεστης και ισόβιας πικρίας ως και κατάφωρης αδικίας για τους απομακρυνθέντες αλλά και ως «νουθεσία» για όσους επόμενους ακολουθούν.


Μια αναίτια «σφαγή» που εξαλείφει σε εκείνους που απομένουν κάθε κίνητρο αξιοκρατικής ανέλιξης και κάθε διάθεση προσφοράς προς το Σώμα.


Κρίμα…και, καλή δύναμη σε όσους συνεχίζουν και δεν συνέπραξαν στη «σφαγή»…

Πηγή