Εντοπισμός 8 ατόμων και σύλληψη 2 διακινητών μετά από καταδίωξη στη Ρόδο – Εντοπισμός 16 ατόμων στο Φαρμακονήσι - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

13.3.24

Εντοπισμός 8 ατόμων και σύλληψη 2 διακινητών μετά από καταδίωξη στη Ρόδο – Εντοπισμός 16 ατόμων στο Φαρμακονήσι


 Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες, Πλοίο Ανοικτής Θάλασσας Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., που εκτελούσε προγραμματισμένη περιπολία, εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λίνδου Ρόδου, ταχύπλοο σκάφος, το οποίο προσπαθούσε να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια, αφού είχε ήδη αποβιβάσει αλλοδαπούς επιβαίνοντες.


Στη συνέχεια, από το Πλοίο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. πραγματοποιήθηκε η χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, με σκοπό την ακινητοποίηση του σκάφους, με αρνητικά αποτελέσματα. Ακολούθησε καταδίωξη, κατά την οποία το ταχύπλοο ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν οι δύο (02) χειριστές, ηλικίας 26 και 50 ετών.


Σε έρευνες που διενεργήθηκαν από στελέχη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν οκτώ (08) αλλοδαποί, οι οποίοι είχαν αποβιβαστεί από το προαναφερθέν ταχύπλοο σκάφος. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου.


*****


Ενημερώθηκε τις πρωινές ώρες σήμερα η Λιμενική Αρχή της Λέρου για τον εντοπισμό ταχύπλοου σκάφους, πλησίον των ακτών του Φαρμακονησίου.


Άμεσα στην περιοχή μετέβη περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών (Κ.Ε.Α.) Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντόπισαν δεκαέξι (16) αλλοδαπούς επί της ν. Φαρμακονησίου, οι οποίοι πρόκειται να μεταφερθούν με περιπολικό σκάφος στη Λέρο. Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Λέρου.