Νέοι όροι της Ρωσίας για να τελειώσει ο πόλεμος: «Ουδέτερη ζώνη» στα σύνορα με Ουκρανία - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

19.3.24

Νέοι όροι της Ρωσίας για να τελειώσει ο πόλεμος: «Ουδέτερη ζώνη» στα σύνορα με Ουκρανία


 Το Κρεμλίνο δήλωσε τη Δευτέρα ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθεί το Ρωσικό έδαφος από τις Ουκρανικές επιθέσεις είναι η δημιουργία μιας νεκρής ζώνης που θα θέσει τις ρωσικές περιοχές εκτός του βεληνεκούς των ουκρανικών πυρών.

Το Κρεμλίνο σχολίασε αφού ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έθεσε το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας τέτοιας ζώνης σε ομιλία του μετά την επανεκλογή του την Κυριακή.

Σύμφωνα με το Reuters, σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε:

«Με φόντο τις επιθέσεις (ουκρανικών) μη επανδρωμένων αεροσκαφών και τους βομβαρδισμούς του εδάφους μας, σε δημόσιες εγκαταστάσεις, κτίρια κατοικιών, πρέπει να ληφθούν μέτρα για την ασφάλεια αυτών των εδαφών. Μπορούν να διασφαλιστούν μόνο με τη δημιουργία κάποιου είδους "ουδέτερης ζώνης", έτσι ώστε κάθε μέσο που χρησιμοποιεί ο εχθρός για να μας χτυπήσει να είναι εκτός ορίων».

perkov_3d932.jpeg

Αφού κέρδισε την επανεκλογή του, ο Πούτιν δήλωσε ότι δεν αποκλείει τη δημιουργία μιας τέτοιας ζώνης.

Ο Πούτιν δήλωσε: «Δεν αποκλείω, λαμβάνοντας υπόψη τα τραγικά γεγονότα που λαμβάνουν χώρα σήμερα, να αναγκαστούμε κάποια στιγμή, όταν το κρίνουμε σκόπιμο, να δημιουργήσουμε μια "ζώνη" στα εδάφη που βρίσκονται σήμερα υπό το καθεστώς του Κιέβου».

Τονίζεται ότι ο Πούτιν αρνήθηκε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά δήλωσε ότι μια τέτοια ζώνη θα πρέπει ίσως να είναι αρκετά μεγάλη ώστε να εμποδίζει τα όπλα ξένης κατασκευής να πλήττουν το ρωσικό έδαφος.

Kyrgyzstan_Summit_CIS_23286427109079_2b984.jpg

Έκανε το σχόλιο αυτό αφού ρωτήθηκε αν θεωρεί απαραίτητο να καταλάβει η Ρωσία την περιοχή Χάρκοβο της Ουκρανίας, η οποία συνορεύει με το Μπέλγκοροντ, μια ρωσική επαρχία που δέχεται τακτικές επιθέσεις από τις δυνάμεις του Κιέβου από το 2022.

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπάθησαν αρχικά να καταλάβουν την περιοχή του Χάρκοβο τον Φεβρουάριο του 2022, αλλά εκδιώχθηκαν από το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής σε μια ουκρανική αντεπίθεση τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους.

Η Ρωσία τον Σεπτέμβριο του 2022 δήλωσε ότι είχε προσαρτήσει τις τέσσερις ουκρανικές περιοχές του Λουχάνσκ, του Ντονέτσκ, της Ζαπορίζια και της Χερσώνας, παρόλο που δεν ήλεγχε πλήρως καμία από αυτές.

Η ουκρανική ηγεσία δήλωσε ότι η προσάρτηση της Ρωσίας είναι παράνομη και ότι δεν θα ησυχάσει μέχρι να εκδιωχθεί και ο τελευταίος Ρώσος στρατιώτης από το ουκρανικό έδαφος.

Πηγή