Πύραυλοι φωτιά στα σύνορα της Ελλάδας - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

8.3.24

Πύραυλοι φωτιά στα σύνορα της Ελλάδας


 Αυτό αναμένεται να γίνει με την προμήθεια των αντιαρματικών πυραύλων TOW 2B Aero RF, τους οποίους η Ελλάδα θα αποκτήσει σύντομα.


Κατά την πρόσφατη συνάντηση του ΚΥΣΕΑ, επικυρώθηκε η αγορά των εξελιγμένων αυτών συστημάτων για να ενδυναμώσει το Πεζικό στα σύνορα της χώρας, όπως στον Εβρο. Περίπου 150 συστήματα TOW 2B Aero RF (BGM-71F-3-RF) θα προστεθούν στο οπλοστάσιο, έναν αριθμός που είχε προηγουμένως εγκριθεί από την Βουλευτική Επιτροπή για τα εξοπλιστικά.


Το συνολικό κόστος της προμήθειας ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ευρώ. Οι TOW 2B Aero RF από την Raytheon Missiles and Defense αναβαθμίζονται από την προηγούμενη έκδοση, προσφέροντας αυξημένη εμβέλεια 4.500 μέτρων και ανώτερη επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα.


Η νέα έκδοση επιτρέπει ασύρματο και κρυπτογραφημένο έλεγχο, εξασφαλίζοντας αντιστάσεις σε παρεμβολές και μεγαλύτερη ευελιξία, ιδίως σε δύσκολο έδαφος. Οι αναβαθμισμένοι πύραυλοι μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν αποτελεσματικά κατά θαλάσσιων στόχων, ενισχύοντας την άμυνα των νησιών του Αιγαίου.


Ο Στρατός Ξηράς έχει ήδη ενισχυθεί με 360 αναβαθμισμένους εκτοξευτές TOW 2, μεταφερόμενους από τα οχήματα M901 ITV και συνδυάζονται με τα ρωσικά Kornet και τους Hellfire των Apache, παρέχοντας ένα πολύ ισχυρό αντιαρματικό οπλοστάσιο και αυξάνοντας την απειλή κατά τυχόν εχθρικών τεθωρακισμένων.

Πηγή