Αποκλειστικό ΕΡΤ – Βίντεο: Διακινούν ναρκωτικά με 7 μποφόρ και μετά αναρτούν στα social media τα κατορθώματά τους - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

27.5.23

Αποκλειστικό ΕΡΤ – Βίντεο: Διακινούν ναρκωτικά με 7 μποφόρ και μετά αναρτούν στα social media τα κατορθώματά τους


 Κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών φτάνουν στο σημείο να αναρτούν στα social media κινηματογραφικές μεταφορές ναρκωτικών, χρησιμοποιώντας φουσκωτά σκάφη που αναπτύσσουν τεράστιες ταχύτητες. Κινούνται από το Μαρόκο στην Ισπανία και από τις ακτές της Αλβανίας μέχρι την Πελοπόννησο – και από εκεί στην Τουρκία.

Οι διακινητές -που ταξιδεύουν ακόμα και με εφτά μποφόρ-  διασχίζουν σε μόλις τέσσερις ώρες το Ιόνιο ώστε να φτάσουν στην Πελοπόννησο όπου πραγματοποιούν ανεφοδιασμό, ενώ από εκεί περνούν στο Αιγαίο και φτάνουν μέχρι τα τουρκικά παράλια. 

Τα βίντεο που αποκαλύπτει η ΕΡΤ είναι από το δρομολόγιο Ισπανία – Μαρόκο, ωστόσο, έχουν ερευνητικό ενδιαφέρον και για τις ελληνικές Αρχές, αφού χειριστές σε σκάφη – «αστραπές» έχουν δραστηριότητα και στη χώρα μας.

«Μιλάμε για χειριστές που τους βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, δένονται όρθιοι, δεν γίνεται να κάθονται (…) Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, μιλάμε για 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους, η αξία των σκαφών ξεπερνά τα 400.000 ευρώ» λέει ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας.

«Ξεκινούν από την Αλβανία, φτάνουν στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Μετά φτάνουν στις ακτές της Τουρκίας. Εκεί παραδίδουν την κάνναβη και κάνουν ανταλλαγή με ηρωίνη και γυρίζουν πίσω» λέει ο ίδιος.

Υπενθυμίζεται ότι το 2019 χειριστής με κράνος στο κεφάλι βιντεοσκοπήθηκε από ελικόπτερο του Λιμενικού να σκίζει τα κύματα και να μη σταματά σε κανένα σήμα. Τελικά οι Αρχές πέρασαν χειροπέδες στους επιβαίνοντες στο σκάφος και κατάσχεσαν 1 τόνο κάνναβης σε νησίδα κοντά στην Αλόννησο.

Τρία χρόνια νωρίτερα είχαν κατασχεθεί 700 κιλά κάνναβης, που θα μεταφέρονταν σε φουσκωτό σε βραχονησίδα απέναντι από τον Άγιο Σώστη Ζακύνθου. Στόχος των διακινητών ήταν να τα θάψουν προσωρινά στην άμμο.


Πηγή