Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Επίτιμος Αρχηγός ΛΣ Ναύαρχος (εα) Θεόδωρος Κλιάρης - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.5.23

Υπηρεσιακός Υπουργός Ναυτιλίας ο Επίτιμος Αρχηγός ΛΣ Ναύαρχος (εα) Θεόδωρος Κλιάρης



Ο πρώην Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Θεόδωρος Κλιάρης επιστρέφει στον Πειραιά μόνο που αυτή τη φορά δεν θα φοράει στολή αλλά το κοστούμι του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής



Ο κύριος Κλιάρης ανέλαβε καθήκοντα τον Οκτώβριο του 2019 και αποστρατεύθηκε τον Οκτώβριο του 2022.



Γεννήθηκε στο Τρίκερι Μαγνησίας και έζησε τα μαθητικά του χρόνια στο Βόλο. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Κύμης. Έχει ταξιδέψει με ποντοπόρα πλοία ως τον βαθμό του Πλοιάρχου Γ΄ Τάξεως.



Εισήλθε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων το 1986 και αποφοίτησε το 1987 με το βαθμό του Σημαιοφόρου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.

Έχει παρακολουθήσει σειρά μετεκπαιδεύσεων και σεμιναρίων σε θέματα Έρευνας και Διάσωσης – Επιθεώρησης Πλοίων – Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος – Διεθνή Κώδικα Ασφαλούς Διαχείρισης (ISM CODE) κ.τ.λ.



Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του υπηρέτησε ως Διοικητής της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. με έδρα τον Βόλο, Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου, ως Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Θαλασσίων Συνόρων, Ναυτιλιακός Ακόλουθος στην Έδρα Ναυτιλιακού Ακολούθου στο ΝΤΕΡΜΠΑΝ της Νοτίου Αφρικής, Λιμενάρχης Κατακόλου καθώς και επί σειρά ετών στο Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ως Αξιωματικός Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας (Α.Α.Ν) και Αρχηγός Επιφυλακής (Α.Ε).



Επίσης υπηρέτησε ως Διευθυντής στο Επιτελικό Γραφείο του Υπουργού, σε Διευθύνσεις του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας, στη Διεύθυνση Επιθεώρησης Πλοίων καθώς και ως Κυβερνήτης στο Περιπολικό Πλοίο Λ.Σ. 040.



Στις 19-03-2015 προήχθη στο βαθμό του Υποναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Διοικητού της 1ης Περιφερειακής Διοίκησης Λ.Σ. με έδρα τον Πειραιά. Στις 18-03-2016 προήχθη στο βαθμό του Αντιναυάρχου Λ.Σ. και ανέλαβε καθήκοντα Α΄ Υπαρχηγού Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.



Του έχουν απονεμηθεί όλα τα προβλεπόμενα για το βαθμό του παράσημα, μετάλλια και διαμνημονεύσεις.

Μιλάει Αγγλικά και είναι πατέρας ενός αγοριού.