Το βιογραφικό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

26.5.23

Το βιογραφικό του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη


Σήμερα το πρωί θα γίνει η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη με τον Τάκη Θεοδωρικάκο να παραδίδει στον Χαράλαμπο Λαλούση 


Το βιογραφικό του υπηρεσιακού Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:


Γεννήθηκε το 1962 στα Φιλιατρά Μεσσηνίας. Εισήλθε το 1980 στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1984 με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού των Τεθωρακισμένων.


Ως κατώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε σε Μονάδες Εκστρατείας με τα καθήκοντα του Ουλαμαγού και του Διοικητή Ίλης.


Φοίτησε σε όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του Όπλου του. Παράλληλα δε, έχει παρακολουθήσει το Σχολείο Στρατηγικών Πληροφοριών.


Το 1995 φοίτησε στην Ανώτατη Σχολή Πολέμου.


Κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως ανώτερος Αξιωματικός υπηρέτησε στην ΧΧΙ ΤΘΤ «ΤΑΞ. ΙΠΠ - ΠΙΝΔΟΣ», ενώ το 2001 τοποθετήθηκε ως Υποδιοικητής στην 7 ΕΜΑ.


Την ίδια χρονιά (2001) του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Διοικητή της 12 ΕΜΑ, ενώ το 2002 του Διοικητή της 5 ΕΜΑ, στην Κύπρο.


Ακολούθως υπηρέτησε ως επιτελής στην 95 ΑΔΤΕ και στο ΓΕΣ - ΓΕΕΘΑ, όπου του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του εκπροσώπου τύπου.


Με την προαγωγή του σε Συνταγματάρχη το 2009, φοίτησε στη Σχολή Άμυνας του ΝΑΤΟ (NADEFCOL), στην Ιταλία. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα τοποθετείται στο ΓΕΕΘΑ ως επιτελής του Κέντρου Χειρισμού Κρίσεων (ΚΕΧΕΙΚ), ενώ το 2011 τοποθετείται Επιτελάρχης της ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ «ΕΒΡΟΥ».


Το 2012 προάγεται σε Ταξίαρχο και τοποθετείται στο ΓΕΣ αρχικά ως Δντης ΔΙΣΧΕΑ και στη συνέχεια ως Επιτελάρχης του ΓΕΠΣ.


Το 2014 του ανατίθενται τα καθήκοντα του Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ«ΜΥΚΑΛΗ» , με έδρα τη Σάμο.


Το 2015 τοποθετείται στο ΓΕΣ με τα καθήκοντα του Διευθυντή ΔΕΠΙΧ και του ΔΑ΄Κ.


Το 2016 έχοντας προαχθεί σε Υποστράτηγο, τοποθετείται Διοικητής στη ΧVI M/K MΠ «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ» και στη συνέχεια Διοικητής στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων (ΣΣΕ).


Την 29 Ιανουαρίου 2019 προήχθη σε Αντιστράτηγο και τοποθετήθηκε Διοικητής του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ».


Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ στις 18 Ιαν 2020 αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Στρατού.


Τον περασμένο Ιανουάριο αποστρατεύτηκε.


Στον Αντιστράτηγο Χαράλαμπο Λαλούση, έχει απονεμηθεί το σύνολο των προβλεπομένων Παράσημων, Μεταλλίων και Διαμνημονεύσεων.


Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου του Τμήματος Ιστορίας - Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με ειδίκευση στην Ιστορία Χωρών Χερσονήσου του Αίμου και Τουρκολογίας.


Είναι γνώστης της Αγγλικής γλώσσας.