Αυξημένα μέτρα προστασίας στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες ενόψει της θερινής περιόδου - Φωνή του Λ.Σ.

Breaking

31.5.23

Αυξημένα μέτρα προστασίας στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες ενόψει της θερινής περιόδου


 Τα ζητήματα συνθηκών εργασίας και προστασίας των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες συζητήθηκαν αναλυτικά σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Για την περαιτέρω θεσμική θωράκιση των μέτρων προστασίας της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων αποφασίστηκε η αύξηση των ελαχίστων ωρών υποχρεωτικής απασχόλησης Τεχνικού Ασφαλείας κατά την εκτέλεση ναυπηγοεπισκευαστικών εργασιών σε πλοία, για το επόμενο διάστημα των τριών μηνών κατά το οποίο παρατηρείται και ένταση του θερμικού φορτίου, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.


Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θεόδωρος Κλιάρης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, η Γενική Γραμματέας Εργασιακών Σχέσεων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κα. Άννα Στρατινάκη, ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας κ. Γιώργος Τζιλιβάκης και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι και των δυο υπουργείων με εκπροσώπους των εργαζομένων στις Ναυπηγοεπισκευαστικές Ζώνες Πειραιά – Δραπετσώνας – Κερατσινίου και Περάματος – Σαλαμίνας.


Πηγή: aftodioikisi.gr